Ximo Puig visita l’estand de la provincia de Castelló en Fitur

L'espai promocional de la Diputació de Castelló ha registrat una intensa activitat durant tota la jornada

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, han visitat aquest migdia l’estand del Patronat Provincial de Turisme de Castelló, on han pogut conéixer de primera mà l’oferta turística de la província i els seus municipis.

Els dos dirigents han sigut rebuts pel president de la Diputació, José Martí, i la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, als qui han acompanyat, entre altres, la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital,Carolina Pascual o l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Ximo Puig ha fet un recorregut per tots els taulells del Patronat Provincial, on ha pogut conversar amb els alcaldes i alcaldesses de diferents municipis de Castelló. Puig, acompanyat per Mònica Oltra, ha conegut de primera mà els productes turístics de la província de cara a aquest 2020, en una visita realitzada al costat del president de la Diputació, José Martí. Amb posterioritat, Ximo Puig s’ha acostat de nou a l’estand per a acompanyar al ministre, José Luis Ábalos, qui ha volgut conéixer també la proposta turística de Castelló.

L’estand de la província ha tingut durant tota la jornada una intensa activitat, ambs diferents reunions de treball d’empreses vinculades al sector turístic, que s’han interessat per l’oferta de la província en les huit comarques que la integren.

La gran aposta aquest any del Patronat és convertir Castelló en destinació cicloturista, tal com es va veure reflectit en un acte de presentació ahir dimecres que va comptar amb la presència de l’exciclista professional Pedro Delgado.

Pedro Delgado, en la presentació, va asseverar que “Castelló té molt a oferir: muntanya, platja i clima”, destacant la gran opció de la província d’atraure ciclistes durant tot l’any, especialment de països d’Europa que tenen a Espanya una destinació clara en els mesos més freds”.

Per a Pedro Delgado, “és fonamental créixer en turisme d’esport, oci i gastronomia, perquè els possibles visitants busquen noves destinacions, i cal dir ben alt que Castelló ho ha tot i té molt a aportar perquè té les millors condicions per a conéixer-la sobre les dues rodes de la bicicleta”.

Per part seua, per al president de la Diputació, José Martí, “modernitzar el sector, millorar els canals de promoció i crear una oferta complementària són alguns dels reptes que la nova Diputació vol impulsar, tot això de la mà d’uns empresaris que així ens ho reclamen”.

I en aquest camí, en aquesta aposta per l’especialització, la Diputació ha apostat per Castelló com a destinació cicloturista, al visitant una oferta de producte ciclista singular, amb una xarxa de carreteres que reuneix unes condicions excel·lents per a l’exercici d’aquesta activitat, amb una xarxa de camins perfectament habilitats i senyalitzats i amb una xarxa de centres BTT perfecta per a la pràctica d’aquesta especialitat.

Des del Patronat Provincial de Turisme, coordinats per la diputada Virginia Martí, s’ha treballat de manera intensa elaborar un Manual de Qualitat Cicloturista que recull aqueixes 21 rutes de cicloturisme i 19 de BTT que esguiten el territori.

Oferta
turística

El Patronat Provincial de Turisme disposa en Fitur d’un espai de 205,33 m² obert al corredor principal i a la Zona d’Empreses. La distribució de l’estand del Patronat Provincial de Turisme s’ha articulat entorn de la promoció i comercialització dels productes turístics definits en el Pla de Màrqueting Turístic del Patronat Provincial de Turisme.

Així, s’han definit taulells de Costa i Nàutica, Turisme Rural, Turisme de Salut, Turisme Cultural i Patrimonial, Castelló Terra de Festivals, Castelló, Escenari Esportiu, Castelló Ruta del Sabor: Turisme Gastronòmic i Empreses de Turisme de la Província de Castelló.

L’oferta de cada municipi es distribueix en el taulell temàtic corresponent. A més, l’espai expositiu compta amb una pantalla tàctil d’informació turística, així com un mapa provincial de situació i un amb els tríptics municipals editats pel Patronat Provincial de Turisme.

Directe