Peníscola obri les portes del castell pel Dia Mundial del Turisme

De gener a juliol el nombre d'ocupacions del sector a la província ha crescut un 3,86%

Divendres que ve dia 27 de setembre l’entrada al castell de Peníscola serà gratuïta amb motiu de la celebració del dia mundial del turisme. Així ho ha anunciat la diputada provincial de Cultura i Castells, Ruth Sanz, qui ha informat que entre els mesos de gener i agost de 2019 el castell del papa Lluna ha registrat un total de 213.891 visites, una xifra molt similar a la registrada en idèntic període de 2018. “Es tracta d’un volum de visites molt important amb el qual es generen uns ingressos anuals per a les arques de la Diputació d’una mica més d’un milió d’euros”.

“Són xifres que conviden a l’optimisme i que es poden millorar en anys esdevenidors”, encara que la diputada ha advertit que “des de l’aprovació en 2014 del Pla Director del castell per part del Ministeri de Cultura s’ha produït un canvi integral en el model de gestió, amb el qual s’aposta per la desestacionalització i es fuig de la cerca d’afluències massives durant els mesos de juliol i agost”. En la seua opinió, “és important prendre consciència que un turisme invasiu pot esdevindre en amenaça per a un monument en el qual en els últims anys s’han realitzat importants inversions de conservació, adaptació ambiental, millora de la il·luminació i el so i instal·lació de wifi”.

Sanz ha assenyalat que la jornada de portes obertes del castell de Peníscola del divendres 27 “forma part de la inequívoca aposta de l’equip de govern de la nova Diputació pel turisme, sector que en l’actualitat genera el 10% dels llocs de treball que existeixen en el món”.

En aquest sentit, la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, ha informat que entre els mesos de gener i juliol de 2019 el nombre d’ocupacions vinculades al turisme ha crescut un 3,86% a la província. En aquests moments, el sector genera el 9,64% del total de les ocupacions existents a les comarques de Castelló.

Per a la diputada “són xifres molt positives que reforcen el nostre relat sectorial i que demostren que el turisme és una activitat econòmica de primer ordre”. El següent objectiu ha de ser “el d’aconseguir que genere un impacte econòmic transversal a tota la societat perquè siga vertebrador del territori perquè es tracta d’un sector amb capacitat per a impulsar l’economia de la província que a més pot ajudar a aconseguir la igualtat de condicions de tots els castellonencs”.

Directe