Morella celebra la visita un milió al Castell

Activitats culturals, visites i jocs per als xiquets i xiquetes són algunes de les activitats programades per a commemorar aquesta fita

El Castell de Morella i les Muralles han arribat al milió de visites des que es gestiona el monument des de l’ajuntament. D’aquesta manera, Morella vol celebrar aquesta fita amb diferents activitats dins del Castell on tota la família pot participar. A més, l’ajuntament ha preparat material especial per a la celebració d’aquesta fita com plànols infantils amb jocs per a les xiquetes i xiquets. Aquestes activitats comencen amb visites guiades i gratuïtes els dies 13 i 14 de juliol.

Cal recordar que aquest any l’ajuntament de Morella i el Ministeri de Cultura han acordat un nou conveni de col·laboració del Castell i les Muralles. Aquest és un acord molt important pel que fa a la gestió municipal del monument, ja que les noves condicions faciliten la inversió d’altres institucions i les ajudes de diferents administracions. A més, el nou conveni tindrà una vigència de 50 anys i es revisarà periòdicament cada 10 anys.

Suposa unes 100.000 visites
cada any

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la visita un milió al Castell de Morella és una fita molt important que suposa que quasi 100.000 persones ens visiten cada any”. Així, l’edil ha explicat que “aquest és un motiu de celebració i per tant hem preparat algunes activitats al Castell per a participar amb tota la família i potenciar encara més el nostre principal monument”. Rhamsés ha recordat que “amb el nou conveni de gestió es podrà invertir en el Castell i les Muralles i hi ha ja alguns projectes de millora i rehabilitació dels edificis de la Plaça d’Armes”.

La ciutat de Morella compta amb un ric patrimoni històric i arquitectònic el qual cal conservar i mantindre. D’aquesta manera, han sigut molts els projectes de recuperació que s’han portat a terme durant els últims anys com la rehabilitació de la Torre del Racó, la Torre Redona o la Porta dels Apòstols, la part més important de la façana de la Basílica Arxiprestal de Morella. Així, la ciutat ha previst projectes per a continuar amb aquesta línia i recuperar altres trams de la muralla de manera que es puga ampliar el Passeig de Ronda, així com un nou projecte de restauració dels edificis de la Plaça d’Armes del Castell de Morella.

Directe