Les platges de les comarques nord renoven la bandera blava

El Morrongo i la Caracola, a Benicarló, distingides de nou per la seua qualitat

Una de les platges de Benicarló

La Comunitat Valenciana torna a ser l’autonomia espanyola amb el major nombre de platges guardonades amb Bandera Blava en 2019, en rebre 135 d’aquestes distincions. La llista es completa amb els 15 ports que també han sigut guardonats per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

D’aquesta manera, la quantitat de platges i ports esportius doten a la Comunitat Valenciana de 150 d’aquestes distincions, revalidant el primer lloc en aquest 2019 i suposa que més de la cinquena part de banderes atorgades al país es troben en el litoral valencià. Per comunitats autònomes li segueixen Catalunya, amb 120 distincions, Galícia amb 119 i Andalusia amb 98. En concret, més del 92% de les platges i el 88% dels ports esportius de Castelló, València i Alacant que havien presentat la seua candidatura per a rebre aquest estendard han rebut la distinció.

Dues platges
a Benicarló

Benicarló tindrà un any més dos platges amb bandera blava, segons ha informat aquest dimarts l’ajuntament de la localitat en una nota de premsa dirigida als mitjans de comunicació. El Morrongo i la Caracola han rebut de nou, per part de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), el reconeixement a nivell europeu per l’elevada qualitat ambiental de les seues platges i per l’excel·lència dels serveis que ofereixen.

Les banderes, que s’atorgaran pròximament, s’hissaran coincidint amb els actes organitzats amb motiu de la revetlla de Sant Joan, que se celebra el 23 de juny per la nit.

Enguany, la temporada de platges a Benicarló començarà oficialment l’1 de juny i finalitzarà el diumenge posterior al 30 de setembre, és a dir, el 6 d’octubre. Pel que fa a la Biblioplatja, una any més la Regidoria de Turisme ha informat que continuarà el servei durant els mesos de juliol i agost.

L’Ajuntament de Benicarló, a més, ha tret a licitació el servei de salvament i socorrisme per a les platges de la Caracola-Gurugú, Morrongo i Mar Xica. L’import de la licitació és de 331.826,69 (sense IVA) i les propostes es poden presentar fins al fins al 20 de maig.

Banderes blaves
a Vinaròs o Peníscola

A Vinaròs, han rebut la distinció de “bandera blava” les platges de Fortí i Fora Forat. A Peníscola la distinció és tant per a la platja Sud com per a la Platja Nord. Alcalà de Xivert suma fins a quatre distincions, amb El Carregador, La Romana, El Moro i Manyetes.

La bandera blava és un guardó anual i un sistema de certificació de la qualitat ambiental desenvolupat per FEE (Foundation for Environmental Education, representada a Espanya pel ADEAC), que des de 1987 promou i premia la participació en iniciatives ambientals voluntàries de les autoritats municipals, la població local i visitant i els agents del sector turístic.

Els criteris que se segueixen s’agrupen en quatre àrees que són: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, serveis i instal·lacions.

Directe