24 empreses turístiques de Morella i Els Ports ja tenen el distintiu de qualitat SICTED

L’associació d’empresaris ha visitat el Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports aquest matí

24 empreses turístiques de Morella i Els Ports ja tenen el distintiu de qualitat SICTED

Les Sales Gòtiques de l’ajuntament de Morella han acollit aquest matí l’acte de renovació dels distintius de qualitat SICTED. Aquest és un sistema que avalua la qualitat turística d’un destí de manera que un total de 24 entitats de la comarca dels Ports compten amb aquest reconeixement, la qual cosa posa en valor l’aposta de la comarca per oferir un servei complet que designa a Morella-Els Ports com una zona de qualitat turística. A més, la capital va ser el primer destí de la Comunitat Valenciana en obtindre aquesta distinció que es va ampliar a tota la comarca l’any 2017.

El Secretari Autonòmic de Turisme de la Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, han entregat els diplomes a les diferents entitats. D’aquesta manera, Apartaments Bergantes, La Caseta de Morella, Hogar Textil Adell, Aromes de Morella, l’Herbolari, La Fonda Moreno, el Museu Temps de Dinosaures, el Servei de Guies Noverint, Tourist Info Morella, Casa Torrebale, Casa Roque, Formatgeria el Pastor, Carns Noel, Tourist Info Cinctorres, el Parc Cultural Dinomania, El Faixero, Tourist Info Vilafranca, el Museu de Pedra en Sec, la Casa del Mercat, L’Escudella, el Forn de Pipa, Carns Noel Vilafranca, Apivillores i Guia Turística Mónica Segura són les empreses reconegudes amb el sistema de qualitat SICTED.

L’alcalde de Morella ha destacat que “la suma d’esforços amb tota la comarca és molt important per a continuar amb aquesta línia de manera que aquest primer acte de distintius SICTED arreu de la comarca és un indicador sobre aquesta unió que tenim”. A més, ha explicat que “amb aquest reconeixement del sistema SICTED es veu reflectit tot el treball que es realitza i com es sumen esforços per a fomentar l’economia de la zona a través del turisme de qualitat amb diferents activitats per tot el nostre territori”. A més, Colomer ha remarcat “la importància de l’aposta de la qualitat en aquest sector per a ser competitius i desestacionalitzar les visites en zones d’interior com aquesta, en la qual el turisme és un motor econòmic molt important”.

Visita a la Fàbrica Giner

Aquest matí el Secretari Autonòmic de Turisme de la Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el regidor de Turisme, Jorge García, i membres de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (ASETMICO) han visitat el Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports.

Cal recordar que fa unes setmanes es va signar l’acta de finalització de les obres d’aquest centre, el qual es tracta un projecte innovador, ja que és l’únic situat en una zona d’interior en tota la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, albergarà activitats formatives i d’investigació sobre el turisme d’interior. Així, aquest complex allotjarà uns 70 alumnes, així com professorat i personal. A més, al mes de maig començaran diferents cursos de cuina d’autor, de manera que s’iniciarà l’activitat del Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports.

L’alcalde de Morella ha remarcat que “el projecte del Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports està més prop de ser una realitat. Ara que han acabat les obres i veem tots els espais amb els quals compta per acollir cursos formatius”. A més, el Director de Turisme ha recordat que “aquest és un centre encarat a la formació, però també per a desenvolupar idees i projectes que fomenten el turisme de la comarca i també de tota la Comunitat Valenciana”.

La Fàbrica Giner és un antic complex industrial, ara propietat de la Generalitat Valenciana, en el qual es treballava el tèxtil. Aquesta concentrava a tota la gent que treballava a la fàbrica en una colònia. Així, el complex es compon dels diferents edificis propis per a treballar, així com l’escola, la capella o les vivendes dels treballadors. D’aquesta manera, el Centre de Turisme, junt amb la rehabilitació de les naus del Tint i dels Telers, són part de la recuperació d’aquesta part del patrimoni de Morella.

Directe