Les XVI Jornades de la Trufa Morella-Els Ports arriben a la seua recta final

Fins al diumenge 10 de març es pot gaudir de menús especials en els establiments de la comarca

Les XVI Jornades de la Trufa Morella-Els Ports arriben a la seua recta final

Les XVI Jornades de la Trufa Morella-Els Ports engeguen la recta final i continuen amb els menús especials i activitats relacionades amb el diamant negre dels Ports fins al 10 de març. D’aquesta manera, aquest divendres ha tingut el cinquè showcooking a càrrec de Casa Roque. En aquest participa també el restaurant Neptuno de Benicarló i es mostra tant la cuina de la trufa com la de la carxofa de Benicarló, dos productes característics i de proximitat en aquesta zona.

El dissabte també tindrà lloc el taller Fruits de la Terra com una de les activitats especials dins d’aquestes jornades gastronòmiques. En aquest es parlarà dels guarniments trufats com poden ser olis, vinagres, olivades o diferents licors de manera que la trufa potencia el sabor a la Llotja de l’ajuntament de Morella a les 19.00 hores.

El regidor de Turisme, Jorge García, ha destacat que “amb les Jornades de la Trufa es potencien diferents aspectes de la gastronomia com els productes pròxims i que tradicionalment s’han utilitzat en la cuina de la comarca. Així, en el showcooking d’aquesta nit col·laboren dos restaurants que mostraran la cuina típica de Morella i Benicarló amb els seus productes estrella”. L’edil també ha comentat que “Les XVI Jornades de la Trufa estan funcionant molt bé i totes les activitats han tingut molta participació i públic”. Jorge ha remarcat que “a través dels showcookings i menús es poden veure moltes maneres de treballar amb la trufa, tant en plats tradicionals com amb tècniques més avantguardistes”. Finalment, ha volgut “animar a tots i totes a gaudir d’aquestes jornades, dels seus menús i activitats en els últims dies que queden”.

En aquesta edició de les Jornades de la Trufa participen El Faixero de Cinctorres, Restaurante-Pizzeria Lola, Mesón del Pastor, Casa Roque, Cardenal Ram, Vinatea i La Fonda Moreno de Morella, L’Escudella i La Taverna del Forn de Vilafranca i el Palau dels Osset de Forcall.

Directe