Morella obté bones xifres turístiques de l’any del 54 Sexenni

La ciutat va rebre més de 150.000 visitants durant els 10 dies de les festes sexennals

Morella presenta un balanç turístic molt positiu del 2018, l’any del 54 Sexenni. Així, el Castell ha rebut a quasi 95.000 visitants i la zona d’autocaravanes ha superat les 3.000 pernoctacions, la qual cosa suposa un 25% més que en l’any anterior. A més, durant els 10 dies de celebració del 54 Sexenni, la ciutat va rebre més de 150.000 visitants, encara que també destaca que l’ocupació s’ha repartit durant tot el 2018 de manera que les visites han sigut més constants i continuades en aquest exercici.

L’alcalde de Morella ha destacat que “el 2018 ha sigut un bon any per a Morella amb un gran nombre de visitants, sobretot durant els dies del Sexenni”. L’edil ha explicat que “més enllà del Sexenni, les dades han sigut molt positives durant tot l’any”. Finalment, ha comentat que “durant aquest 2019 també es preveu que l’afluència de gent siga molt positiva amb les diferents activitats i congressos organitzats amb motiu que Morella és la capital de les zones de muntanya”.

L’oferta cultural i patrimonial de Morella inclou el Castell, la Basílica Arxiprestal, les Torres de Sant Miquel, El museu Temps de Dinosaures i les pintures rupestres de Morella la Vella. Tanmateix cal destacar que aquestos han incrementat el nombre de visitants durant el 2018. Així, les Torres de Sant Miquel han superat les 10.000 visites, seguint la línia de l’any anterior. També el museu Temps de Dinosaures ha superat les 28.000 visites de manera que la valoració del 2018 ha sigut molt positiva en tots aquests emplaçaments. A més, durant aquest any 2019 s’espera arribar al visitant un milió del Castell des que Morella va recuperar la gestió del monument. Cal explicar que aquest any les visites al Castell de Morella han disminuït, però han superat les 90.000 visites per tercer any consecutiu “la qual cosa és una dada molt positiva per a la ciutat” ha explicat Rhamsés.

Morella, capital de les muntanyes

Morella és la capital de les zones de muntanya espanyoles durant el 2019. Aquest és un projecte impulsat per l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya, esMontañas, i recolzat per la Diputació de Castelló, la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis de Muntanya, el qual pretén donar visibilitat als problemes de les zones rurals com per exemple la despoblació, així com realitzar debats per abordar aquestos temes i realitzar activitats relacionades amb la muntanya. D’aquesta manera, la ciutat acollirà diferents congressos i activitats durant l’any que atrauran visitants per a participar-hi.

També durant aquest any, s’obriran al públic les antigues presons de l’edifici de l’ajuntament, les quals s’han rehabilitat i condicionat per a poder conéixer la seua història. Així, Morella amplia l’oferta cultural i turística, de manera que les presons s’uneixen al conjunt patrimonial de Morella.

Directe