Matarranya

El curs ‘Elvira de Hidalgo’ comence en un potent recital recordant a Falla, Rodrigo i Granados

20170719 Vallderoures ElviraHidalgo

L’Escola de Música va albergar dilluns un concert de presentació del curs de cant, on van actuar la soprano Anna Feu i la pianista Akiko Nomoto. Enguany s’hi han inscrit un total de 24 alumnes de l’estat i inclús de l’estranger

La sala principal de l’Escola de Música de Vall-de-roures va albergar dilluns a la nit el concert de presentació d’un nou curs Elvira de Hidalgo. Un curs que reunirà a un total de 24 alumnes procedents de diferents racons de l’estat i inclús de l’estranger. El dilluns es va celebrar el ja clàssic concert inaugural. Es van omplir les pràcticament 80 cadires que es van preparar per a l’ocasió. Un concert, per cert, on la soprano Anna Feu i la pianista Akiko Nomoto van fer un interessant recorregut per l’obra de Manuel de Falla, Joaquín Rodrigo i Enrique Granados, de qui enguany es commemoren 150 anys del seu naixement. Carta de presentació d’un curs de cant que enguany arribe a l’edició número sis, i que s’allargarà durant els pròxims dies. De cara al diumenge a la tarde, i a l’entorn incomporable del monumental castell, es farà un concert de final de curs on actuarà tot l’alumnat d’este curs ‘Elvira de Hidalgo’.

Elisabeth Martí és la coordinadora d’un projecte que conforme passen els anys genere major expectació entre els alumnes i professionals de cant. “Serà una setmana plena de música. Serà una setmana on tindrem gent que vindrà de Madrid, de Barcelona, inclús d’Alemanya. També tindrem gent de casa. Serà un curs intensiu de cant, no sol de cant líric, sinó obert a qualsevol persona que vol cultivar la seua veu, sigue amateur o professional”. Un curs on predomine el perfil de cantant professional i que “cada any té més èxit”, va entendre Martí. Tot i que la inscripció estava limitada a 20 personals, són finalment 24 els alumnes que aniran a les classes d’Anna Feu. Gent de tots els racons de l’estat i inclús de l’estranger. Enguany, inclús s’han interessat gent de països com Grècia o d’Amèrica Llatina, cosa que demostre l’interès i pes que està provocant el curs de cant ‘Elvira de Hidalgo’.

Un curs que té molt de sentit celebrar-lo a la capital del Matarranya. I és que “Elvira de Hidalgo va nàixer aquí. Va ser la mentora de la gran diva Maria Callas”. I a través d’este curs “també volem fer homenatge a la nostra il·lustre veïna”, va afegir Elisabeth Martí. Una setmana de formació contínua que “passarà molt ràpid”, i per on “passaran veus que ben prompte despuntaran en el món de l’òpera; futurs Pavarottis i Montserrat Cavallers que podrem dir que han passat per este curs que fem al poble”, va remarcar Martí. L’acte de clausura està previst per a la tarde-nit del diumenge al castell de Vall-de-roures, on actuaran tots els alumnes que han participat d’este curs de cant ‘Elvira de Hidalgo’. També intervendran Anna Feu, Akiko Nomoto i quatre pianistes més. Des de l’organització han explicat també que la posada en escena comptarà amb la participació del coreògraf Jesús Fernández, que se sume al projecte.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top