qui som

foto_eprmicro_600x

Els Ports Ràdio és la ràdio de les comarques nord. Des de fa vora trenta anys, Morella -en un primer moment- i la resta de la comarca -uns mesos després- han tingut un mitjà de comunicació proper que els parla d’allò que més els interessa.

Des de l’any 1996, Els Ports Ràdio compta amb el suport de la Cadena SER, completant així un projecte de fer ràdio comarcal on es pot trobar tot: des de la informació del que passa al nostre carrer, al nostre barri o a la nostra comarca en general amb la programació més propera que ens donen programes com Avui per avuiLa Veu de la Tarde, però sense oblidar-nos d’allò que passa a la nostra província, comunitat, país o arreu del món. Així, les millors veus de la ràdio comparteixen les ones amb les nostres veus fent així una oferta radiofònica amb la que passar les 24 hores del dia informat i entretingut sense tindre que moure el dial del 89.0 FM.

En els seus més de 20 anys de vida, Els Ports Ràdio ha ajudat a vertebrar la comarca dels Ports com no ho havia estat fins ara. El lema utilitzat en el 15é aniversari així ho demostra “Els Ports Ràdio, fent comarca”, tant que fins i tot ha segut utilitzat també en alguna edició de l’Aplec dels Ports. Quina millor manera d’unir vincles i fomentar el som d’ací que saber allò que es cou i es mou a tots cadascun dels pobles de la comarca.

A més, ho fa en la nostra llengua, sent un dels pocs mitjans de comunicació de la província amb els que informar-se de la mateixa manera que parlem. Aquests fets, i altres tants, han fet a Els Ports Ràdio mereixedora del Premi Nacional de Radiodifusió de Catalunya de 2003, “per la seva contribució a la difusió i manteniment de la cultura i la llengua catalanes durant més de 15 anys i per crear un model de ràdio de servei a la comunitat íntegrament en valencià i per ser líder d’audiència al seu territori”, com es podia llegir a l’acta. Un altre premi rebut, al 2006, va ser el Premi a la Comunicació i Difusió Cultural de l’Institut Interuniversitari de Filologia Catalana.