PSPV-PSOE: Fent camí, fent comarca

Dimecres, 19 de juliol de 2023

La política és una feina col·lectiva. Sempre hi ha grups de gent disposats a deixar-se la pell per allò que creuen, per uns principis, per un projecte i per un territori. Quan eixos grups de gent es posen d’acord per a treballar, es coordinen i tenen clar allò que volen, són capaços de fer grans coses, i el seu treball dona bons rendiments. Ací, a la comarca dels Ports, hi ha un grup de gent que té molt clar a quin nivell ho ha de fer per a aconseguir millorar la qualitat de vida de la gent. I eixe grup de gent, portenca convençuda, comarcalista convençuda, són del partit socialista.

Ernest Blanch, diputat a les Corts Valencianes pel PSPV-PSOE

Militant o simpatitzant. Participant directament o col·laborant. En la proactivitat de la primera línia o donant suport des de la distància. Molta gent movent un territori. És un gran camí del qual ens sentim orgullosos i a través del qual hem fet Diputació i hem fet Generalitat amb Ximo Puig, demostrant que és possible mirar al territori i beneficiar-lo amb les nostres polítiques. I també amb el nostre pes a Espanya. Els Ports té pes a Espanya.

Hem anat des del poble més menut, a Castell de Cabres, fins a Madrid, entrant als ministeris, tocant a totes les portes. Esta comarca ha arribat on ningú ho ha fet. Ens ha costat molt, i ara toca fer un altre pas endavant. Som inconformistes per naturalesa.

El camí és llarg i està ple de dificultats. És una lluita constant. Però ens agrada la pluralitat, i ens movem bé en l’acord i el diàleg, perquè sempre hi han nous reptes i noves necessitats. I si tenim un dubte entre partit i territori, la gent d’ací sempre ha triat al territori. I ho fem amb la credibilitat d’aquells dels qui es pot confiar en la seua paraula, perquè som dels que complim. Sempre.

La MAT —que amenaça una manera de viure i de voler estar ací— ha de ser revocada. No pot passar per la nostra comarca. No pot arribar a Freiximeno. I diem NO, ben alt i fort, com ja vam fer fa molts anys amb la tèrmica d’Andorra, on recordem que vam iniciar una querella contra càrrecs dels ministeris que eren del nostre propi partit. I en eixa lluita no ens tremolarà el pols ni ens cauran els anells. Ho hem fet a les Corts Valencianes, ho hem fet des del Govern de la Generalitat i ho farem a Madrid amb els nostres nous representants. Per això, demanem el vot i la confiança de la gent. Serem els únics que podrem canviar-lo. Com tot el que fem per ací.

Ens podem sentir orgullosos i orgulloses del fet que esta vegada no ens pilla desprevinguts. Tenim uns municipis que en prestació de serveis no tenen res a envejar a moltes poblacions més grans i la qualitat de vida de la nostra gent està molt per damunt d’altres zones urbanes. Tenim empresaris, empresàries, emprenedors i emprenedores que saben oferir els seus millors productes i serveis als nostres habitants i visitants. S’ha treballat molt i molt bé, sense que ningú ens regalara res.

No baixem les banderes ni les expectatives. Encara ens queda el tram de la Torreta a Morella, ja adjudicat, i que també millorarà substancialment la vertebració del nostre territori. És un camí que no s’ha de detenir, que no ha de parar, per l’evolució de la nostra comarca.

Són temps en els quals algú es pensa que la gent es deixarà portar per la via de l’engany per a poder guanyar eleccions. No ens fiem d’aquells que van amb pell de corder, perquè baix s’amaga el llop, perquè no serà la primera vegada que ens enganyen. Sabem que són llops, i no podem deixar que entren a casa.

En aquesta època de la vilesa, com diu Muñoz Molina, on la gracieta, el fake, la consigna o directament la mentida acampen a les seues amples, necessitem confiar. Confiar en gent que té paraula. Ja pot venir un fitxatge estrela del PP a visitar el parador i fer promeses, quan el seu partit sempre ha parat tots els intents d’execució d’este. La darrera vegada, quan va entrar Rajoy al govern el 2012. Algú pensa que té credibilitat qualsevol cosa que diguen? El parador només serà realitat si Pedro Sánchez és president. Ho sabem totes i tots.

Però, el ben cert és que estem en un moment en el qual la gent que pretén governar menteix sense escrúpols, inclús amb obvietats com negar haver votat contra la pujada de les pensions, que també ens afecta, i molt, a la gent dels nostres pobles. I el PP va votar en contra: de la pujada de les pensions, de la pujada del salari mínim interprofessional, de la reforma laboral que ha augmentat els contractes indefinits, la SAMU, la dependència, els permisos de paternitat, la llei d’habitatge… I així fins a més de 100 iniciatives del govern de Pedro Sánchez que milloraven la vida de la gent dels Ports.

El PP, el partit del NO, no farà ni Parador, ni carretera, ni ajudarà contra el despoblament. I sé que no caldria que ho diguérem, però al final pareix que si no els contradiem, estem donant-los la raó. I a partir d’ahí, ells mateixos pensen que tenen patent de corso. I això, per a esta comarca sempre ha segut perjudicial. I enfront d’ells, està la gent de l’equip, del partit socialista, els que entenen el que necessitem i sempre que es governa, notem l’avanç als nostres pobles i pedanies.

Este és el moment. Són eleccions generals. Amb aquest tram avancem dues dreceres més. La comunicació ja és òptima. Estem preparats per a fer d’este dia una nova oportunitat per a avançar amb els i les socialistes. Sabem que la ruta és d’èxit, que ens ha costat arribar ací i que encara queda molt per recórrer. Però anirà bé, i serà fruit, com sempre, del nostre treball, esforç i encert en els nostres objectius. De tota la gent, que sent, viu i treballa ací dalt. Moltes gràcies a totes i tots ells. Este diumenge, votem PSOE. Per seguir avançant.

Ernest Blanch
és Diputat a les Corts Valencianes pel PSPV-PSOE

Directe