Andalusia en segon pla

Diumenge, 25 de novembre de 2018

Ens trobem immersos en plena campanya de les eleccions autonòmiques andaluses. I convé recordar-ho bé i recorda’ls-ho a molts dels protagonistes dels mitins que allà tenen lloc perquè sembla que deixen a Andalusia oblidada, com un segon plat, en les seues arengues per demanar el vot. Catalunya i el seu moviment independentista, Gibraltar i la conquesta d’Amèrica estan més presents que els temes i problemes que afecten a la ciutadania. Qualsevol recurs és vàlid per atacar el rival, des de Ciudadanos i Partit Popular s’enarbora l’argument de que el PSOE ha pactat a Madrid amb els terroristes i els que volen trencar Espanya.

Aprofitant el Brexit en quan s’arrimen a la Roca que viu sota el poder britànic es torna a llançar el crit de ‘Gibraltar español’. I en la seua visita a Palos de la Frontera, Casado ha tornat a defendre la seua postura que amb la conquesta d’Amèrica el que va aconseguir Espanya és una de les fites més grans de la història de la humanitat, que no van anar de conquesta sinó que el que se va fer és Espanya més gran. Que poc es parla de l’atur, de la precarietat, de la salut i la educació.

I massa ens fan parlar de la justícia després del procés d’elecció de vocals del Consell General del Poder Judicial i la intenció de triar el magistrat Manuel Marchena com a president. Aquest ha tingut que renunciar després del xiulet d’Ignacio Cosidó, també presumpte implicat en el recent estrenat cas Kitchen, qui ha tret a la llum del twitter la manera d’actuar i especular de determinada gent. No sé si haurà canviat res però al moment de tancar aquestes línies Bárcenas segueix a la presó com a cap de turc, el seu xofer i Villarejo se n’estan enfotent i Cosidó… segueix al seu càrrec?

Directe