El PSPV “es planta” davant “la pretensió del PP de controlar i afonar econòmicament À Punt”

Just 10 anys després "d'abocar Canal 9 al ‘fos a negre’ per manipulació"

“Fa hui exactament deu anys, la pantalla de Canal 9 i les ones de Ràdio 9 es van fondre a negre, convertint així la Comunitat Valenciana en l’única autonomia amb llengua pròpia sense mitjans públics per a la seua promoció i deixant cicatrius que encara perduren en la memòria col·lectiva dels valencians i valencianes”. El diputat a les Corts pel PSPV de Castelló, Rafa Simó, denuncia que “aquell acte de censura i mal govern” perpetrat pel PP d’Alberto Fabra podria repetir-se una dècada després amb À Punt si el president Carlos Mazón “s’ix amb la seua”.

Simó adverteix que la viabilitat dels mitjans audiovisuals de la Generalitat “està en dubte” per les últimes maniobres del PP per a controlar la direcció i reduir el pressupost a la mínima expressió amb el suport de Vox, “formació que per a res dissimula la seua aversió cap als mitjans públics i la promoció del valencià”. “En la Llei de Mesures Fiscals, indispensable per a aprovar els pressupostos de 2024, Carlos Mazón ha introduït ja un canvi legislatiu en la llei de creació de l’ens per a reduir els seus recursos, un clar avís que semblen estar disposats a ofegar econòmicament À Punt”.

Rafa Simó assenyala que, davant la incapacitat de repetir ‘el fos a negre’ de 2013, quan es van desconnectar les senyals de Canal 9 i Ràdio 9, “l’estratègia ara és asfixiar À Punt política, econòmica i jurídicament”. La premissa, apunta, és clara: “sense pressupost i manipulada, les audiències es ressentiran i serà l’excusa perfecta per a tancar-la definitivament”.

El diputat castellonenc retreu al PP que “no tinga cap mena de vergonya” a modificar la llei per a reduir a majoria absoluta els vots necessaris per a l’elecció dels membres del Consell Rector, eliminant així la majoria reforçada, amb el que s’assegura l’elecció dels màxims dirigents i el control total dels mitjans. “Des del PSPV estarem vigilants perquè el Partit Popular no repetisca la història de col·locar els seus comissaris polítics per a controlar les emissores públiques, censurar i coartar la labor informativa que, abans Canal 9 i ara À Punt, brinden a tota la població valenciana”. “Farem el possible perquè els temps en què Zaplana, Olivas, Camps i Fabra utilitzaven els mitjans públics per als seus propis interessos partidistes no tornen amb Carlos Mazón”.

“Aquest aniversari hauria de recordar-nos que organismes públics com À Punt han de respectar-se i cuidar-se perquè són un potent mitjà per a vertebrar el territori, difondre el valencià i protegir la llibertat d’expressió i el dret a l’accés a la informació”. “À Punt és patrimoni del poble valencià i no del govern de torn i li ho recordarem al PP les vegades que faça falta”.

Directe