La II Trobada Empresarial d’Alcalà-Alcossebre debat sobre els reptes del comerç local

Ha comptat amb les conferències motivacionals del televisiu Pedro García Aguado i l'expert en Retail, Jesús Ripoll

L’Espai d’Oci d’Alcossebre ha acollit la II Trobada Empresarial “Present i Futur. Nous reptes per al Retail” organitzada per l’Associació d’Empresaris d’Alcalà-Alcossebre amb el suport de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre. La jornada ha debatut sobre com han d’enfrontar-se els comerços i empreses locals als reptes que marca la competitivitat enfront de les grans superfícies i plataformes de venda i com aprofitar valors com la proximitat o l’especialització. L’acte ha començat amb una conferència a càrrec de Jesús Ripoll, expert en Retail i en organització d’esdeveniments motivacionals, que ha sigut també l’encarregat de presentar a l’acte. L’Espai d’Oci ha reunit a més de 200 persones, entre les quals es trobava un grup d’estudiants de l’IES Serra d’Irta.

La segona conferència, a càrrec del televisiu Pedro García Aguado –conegut pel programa Hermano Mayor i waterpolista olímpic- sota el títol “Viatge d’aprenentatge” ha versat sobre les diferents cares de l’èxit i del fracàs i la seua aplicació al món empresarial.

L’acte ha conclòs amb una taula redona que ha comptat amb as intervencions de Guillermo Edo, director general de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Benicarló (BENIHORT); Rosa Miralles, professora de Comerç Internacional de l’IES Serra d’Irta d’Alcalà de Xivert i Juan Motilla, president de la Unió Gremial.

El president de l’Associació d’Empresaris d’Alcalà-Alcossebre, Jesús Sanmartín, ha insistit en la importància de “examinar quin és el potencial de cada empresa i aprofitar-lo per a obtindre els millors resultats”. Per part seua, l’Alcalde, Francisco Juan, s’ha dirigit als assistents destacant que “l’any passat vam celebrar una primera edició molt productiva, que ens va servir per a reflexionar, de la mà de grans professionals sobre l’impacte de les empreses en l’economia local i, sobretot, de com enfrontar-nos a les dificultats que, de manera cíclica, ens afecten nivell de crisis econòmiques. La transformació dels negocis locals, nodrir-se del valor positiu de la proximitat o aprofitar els avantatges que ofereixen les noves tecnologies són reptes als quals les empreses i comerços locals han d’enfrontar-se si volen ser competitius i subsistir en el mercat actual. Des de l’Ajuntament estem al costat del nostre empresariat per a complir aquests objectius”.

Directe