Nou servei per mediar en conflictes

Morella té un nou servei per als veïns i veïnes, el mediaprop, un servei de mediació de conflictes

Mediaprop és una iniciativa finançada per la Generalitat Valenciana que facilita la resolució de conflictes d’una manera consensuada amb l’ajuda d’un mediador o mediadora, evitant així els procediments judicials. Aquest és un servei gratuït, confidencial i atés per personal especialitzat.

A la comarca dels Ports els encarregats d’oferir aquest servei són membres de l’associació IVMED (IN VALENCIA MEDIACIÓN). Aquesta és una associació de mediadors de tots els àmbits que té com a principal objectiu d’inserir als professionals que la integren com agents mediadors d’especial qualificació, com explicava Victòria Mora, membre de la Junta directiva d’IVMED. La idea és arrimar aquest servei, que fins ara sols estava en els pobles més grans, a tots.

Mediaprop disposarà d’un espai en l’Ajuntament de Morella i en la seu de la Mancomunitat per a donar servei a tots els veïns de la zona.
A principis d’any, amb la finalitat d’apropar els serveis de justícia als territoris d’interior, la Conselleria posava en marxa les oficines Justiprop. Ara apleguen les Mediaprop que busquen resoldre conflictes per evitar arribar als jutjats a través de la mediació de proximitat.

Directe