L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre renova el conveni amb Adif per a mantenir oberta l’estació de tren

L'estació es va reobrir en 2017, després de romandre tancada durant 17 anys, gràcies a l'acord entre el consistori i Adif

El ple de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha aprovat per unanimitat renovar el conveni amb Adif, que permet mantenir obertes les instal·lacions de l’estació de tren d’Alcalà de Xivert. Consistori i Adif van arribar a un acord a la fi de 2017 per a reobrir l’estació, que havia estat tancada durant 17 anys.

Aquest acord es va plasmar en un conveni segons el qual l’Ajuntament es compromet a realitzar labors de manteniment i d’obertura de les instal·lacions i que ara es prorroga 30 mesos, que és el màxim establert per llei per a aquest tipus de contractes. Des de la seua reobertura, s’han continuat realitzant millores com l’eliminació de barreres arquitectòniques i la posada en marxa de l’ascensor que comunica les dues andanes.

L’Alcalde Francisco Juan ha assenyalat que “pensem que és una mesura molt positiva i que ha de mantenir-se perquè els usuaris i usuàries del tren tinguen la sala d’espera, el vestíbul i els serveis oberts i més quan, en els últims anys, ha augmentat molt l’ús del tren”. Juan ha destacat “la bona sintonia i predisposició d’Adif per a donar continuïtat a l’acord amb l’Ajuntament”.

Directe