Morella es prepara per a acollir més de 20.000 persones a l’Anunci

Amb la junta local de seguretat es coordina el dispositiu de trànsit i control i es preparen els bancals per a albergar a més de 2.000 vehicles

L’Ajuntament de Morella ja ha posat en marxa el dispositiu per a acollir a més de 20.000 persones durant els tres dies en els quals se celebrarà l’Anunci. D’aquesta manera, des del consistori preparen tots els detalls per a rebre al gran nombre de visitants que s’espera per a viure l’Anunci del 55 Sexenni. A més, durant la setmana s’ha reunit la junta local de seguretat presidida per l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, i la subdelegada del govern a Castelló, Soledad Ten. A esta, han assistit el capità de la comandància de Castelló, Samuel Santana, el sergent de la Guàrdia Civil, Mariano González, el subinspector de la policia autonòmica, Fernando Pérez, el cap de la Policia Local, José Luis Grau, i els regidors de Governació i Festes, Ana Belén Soro i Javier Amela.

D’altra banda, la brigada municipal, junt amb la maquinària concedida per la Diputació de Castelló, han començat el condicionament de nous bancals per a fer-los servir d’aparcament. Estos estan situats en un punt menys idoni que en edicions passades de l’Anunci o el Sexenni, ja que els que s’utilitzaven anteriorment ara tenen plantacions d’aromàtiques.

En aquest cas, l’alcalde de Morella amb la regidora de governació i el regidor de festes, junt amb el cap de la policia local, l’administrador de la finca, els tècnics del consorci i representants de l’empresa d’autobusos contractada per a aquestes jornades, han estat visitant els bancals per a apropar idees i aconseguir la millor opció per a aquest esdeveniment.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha explicat que “Morella multiplicarà la seua població per vuit, especialment el diumenge, per aquest motiu el dispositiu ha de ser molt important i ben coordinat. Tot i això, la nova ubicació del pàrquing general, a banda dels més propers a Morella, ho farà enguany un poc més difícil que altres edicions”. Per la seua, la regidora de governació, Ana Belén Soro ha assenyalat que “continuarem tenint un servei d’autobusos per a apropar tota la gent a Morella que ja no puga accedir a les zones d’aparcament més pròximes a la ciutat. Per això disposarem de dos vehicles en servei de llançadora per al dissabte i nou per al diumenge”.

Directe