Vinaròs sobrepassa els 30.000 habitants i registra un descens de 106 desocupats

El municipi registra 30.331 habitants i segons les últimes dades facilitades al mes de juny es comptabilitzaven 1.621 persones aturades

Vinaròs, en una imatge turística promocional

La Generalitat Valenciana ha facilitat les darreres dades de l’atur a la Comunitat i Vinaròs ha aconseguit situar-ho una mensualitat més per sota de les 2.000 persones. Actualment el municipi té 30.331 habitants, dels quals, segons les dades del LABORA, 1.621 es troben en situació d’atur.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que “és important facilitar i motivar l’arribada, així com la creació, de noves empreses a la localitat, que ajuden a generar ocupació”. En aquest sentit, indicava que des de l’Agència de Desenvolupament Local s’imparteixen tallers i formació per ajudar als nous emprenedors a posar en marxa les seues idees de negoci, fonamental per a crear ocupació.

Per un altre costat, Alsina afegia en els darrers anys s’han aconseguit inversions per part de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial per a la millora dels polígons industrials per ajudar a les empreses instal·lades a ser més competitives i facilitar l’arribada de noves. Així mateix, comentava que també s’han posat en marxa mesures com les del Pla €CO per tal d’incentivar l’apertura de nous negocis i abaixar la càrrega impositiva.

Pel que fa al creixement de població, l’alcalde Alsina incidia que tot i l’augment fins als 30.331 habitants la taxa de l’atur s’ha aconseguit rebaixar de forma consecutiva en els darrers mesos a l’abril es comptabilitzaven 1.757 aturats, al maig va baixar fins als 1.727 i al mes juny fins als 1.621.

Per la seua banda, regidora d’Ocupació, Paula Cerdà, assenyalava que el descens de l’atur a la localitat sempre és una dada positiva, però insistia que “tot i la baixada des de l’Ajuntament continuarem amb la posada en marxa d’iniciatives que fomenten l’ocupació i la contractació per part de les empreses”. Així mateix, comentava que “des del Govern Municipal també continuarem amb l’adhesió als diferents programes d’ocupació que s’impulsen des de la Generalitat Valenciana i Diputació de Castelló, amb la finalitat de millorar la situació laboral dels veïns i veïnes”.

Directe