Avancen els treballs de rehabilitació de la Casa del Metge a Alcalà de Xivert

En aquesta primera fase d'execució, se centren en la recuperació de la façana i de la planta baixa

Els treballs de rehabilitació de l’emblemàtica Casa del Metge, a càrrec de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, avancen i ja són visibles en la façana de l’edifici, situat en ple centre d’Alcalà, en la plaça Ricardo Cardona. L’actuació, a càrrec de l’empresa Enrique Artola S.L, sota la supervisió tècnica del Fabricant de Spheras, està consistint en la recuperació de la façana i de la planta baixa de la casa, amb el reforç d’elements constructius de l’interior i habilitant l’antiga cotxera com a nou espai per a ús públic.

En la façana s’està realitzant una neteja manual i repicant el morter que es trobava en males condicions. També s’estan netejant i recuperant les mènsules situades en cornises i balcons, reproduint amb motlles les que es trobaven més danyades. En paraules dels tècnics “la idea és que, en tot moment, es diferencien els elements originals dels nous, testificant l’actuació de rehabilitació que s’està desenvolupant”.

L’actuació té un import de 340.000 euros i compta amb finançament municipal i aportació del Pla Conviure de la Generalitat Valenciana. Està previst que estiga finalitzada abans de final d’any.

La idea de l’Ajuntament és que la Casa del Metge puga ser visitable, ja que conserva elements decoratius i mobiliari en bones condicions i fins i tot l’antiga consulta del doctor Ricardo Cardona podria quedar reproduïda pràcticament com estava originalment. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament ha licitat la redacció d’un projecte museogràfic, ajustat a les característiques de l’edifici i al seu procés de recuperació.

L’Alcalde Francisco Juan destaca que “recuperar aquesta Casa del Metge, adquirida per l’Ajuntament, i convertir-la en un motor d’activitat turística i social en el centre d’Alcalà és un dels objectius més importants que ens marquem en aquesta legislatura”.

Directe