L’Ajuntament informa la ciutadania sobre la creació de la Comunitat Energètica Local en Alcossebre

Entrarà en funcionament quan s'obtinga l'autorització de la companyia distribuidora

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha convocat als veïns i veïnes interessats a saber com funciona i formar part d’una Comunitat Energètica Local (CEL) en Alcossebre. En la reunió, que es va celebrar en el CESAL de Alcossebre, es va informar sobre la necessitat de determinar quantes persones estan interessades a integrar-se i on seria més interessant situar la instal·lació fotovoltaica de la qual es nodririen. En aquest sentit, per part de l’Ajuntament es planteja cedir les cobertes d’edificis municipals com el Espai d’Oci o el centre de salut, per a situar les plaques solars. En pròximes setmanes, es realitzaran noves xerrades informatives sobre qüestions relacionades amb l’estalvi de la factura elèctrica i l’eficiència energètica. Una vegada es compti amb les persones interessades, la CEL haurà de constituir-se com a entitat jurídica i registrar-se per a, posteriorment, entrar en funcionament.


Tot aquest procés s’ha seguit ja en el nucli d’Alcalà, on el consistori ha cedit la coberta del CESAL per a situar les plaques solars i la CEL ja està registrada i compta amb gairebé 50 persones interessades. L’any passat es va iniciar el procediment de legalització d’aquesta mena d’instal·lacions davant la companyia distribuïdora.


La regidora María Agut explicava que “per part de l’Ajuntament, donem totes les facilitats perquè la nostra ciutadania es consciencie i tinga tots els mitjans per a poder sumar-se a aquesta iniciativa: els facilitem la tramitació, la constitució del CEL i l’espai per a situar les plaques solars” i insistia que “és fonamental fomentar aquest tipus d’iniciatives encaminades a frenar el canvi climàtic i a implantar sistemes energètics sostenibles.

Directe