Diputació tindrà enguany un tercer bibliobús

Per potenciar la lectura als pobles de les vuit comarques de la província

La Diputació de Castelló adquirirà aquest 2023 un tercer bibliobús, la qual cosa permetrà potenciar les rutes per les vuit comarques i acostar la cultura i la lectura a la totalitat de municipis de la província que compten amb menys de 1.000 habitants. Així ho ha anunciat avui la diputada de Cultura, Ruth Sanz, després de participar en la I Mostra de Recursos per al Foment de la Lectura, organitzada per la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat en Sant Miquel dels Reis (València).

Ruth Sanz, al costat de la responsable del Servei de Publicacions de la Diputació, María Jesús Gimeno, ha destacat el treball desenvolupat per l’actual corporació provincial per a portar la lectura als pobles més xicotets de la província. En aquest sentit, ha recordat que l’any passat ja es va adquirir un segon bibliobús, que va suposar una inversió de 133.000 euros en la compra del vehicle i subministrament de material.

La diputada, en el transcurs de la jornada, ha mostrat les prestacions dels dos bibliobusos de la Diputació de Castelló a la directora general del Llibre del Ministeri de Cultura, María José Gálvez, i a la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, Carmen Amoraga, els qui han destacat el treball de la institució provincial per fer de la cultura una dels eines per a combatre la despoblació.

El primer bibliobús de la Diputació -l’única de les tres de la Comunitat Valenciana que ho té en marxa- ja donava servei als municipis i pedanies d’Algimia, Almedíjar, Ares, Azuébar, Barracas, Benafer, Castellfort, Castellnovo, Chóvar, Cinctorres, El Toro, Els Ibarsos, Els Rosildos, Forcall, Gaibiel, Geldo, la Mata, Matet, Navajas, Olocau, Pina de Montalgrao, Portell, Serra d’en Galceran, Sorita, Teresa, Torás, Torre d’en Besora, Vall de Almonacid, Vallibona i Vilar de Canes.

A aquests municipis, i gràcies a l’adquisició l’any passat de la segona biblioteca mòbil, s’han sumat amb parades noves Aín, Alcudia de Veo, Arañuel, Ayódar, Benafigos, Canet, Castell de Cabres, Catí, Caudiel, Cervera, Cirat, Culla, Eslida, Espadilla, Fanzara, Fuente de la Reina, Higueras, la Jana, la Pobla de Benifassà, Montán, Montanejos, Pavías, Puebla de Arenoso, Rossell, Salzadella, Sant Rafael, Santa Magdalena, Serratella, Sueras, Tales, Tírig, Toga, Torralba del Pinar, Torre d’en Doménech, Torrechiva, Villamalur, Villanueva de Viver, Vistabella, Xert i Xodos.

Directe