L’Ajuntament adjudica l’assistència tècnica per a crear la Comunitat Energètica d’Alcossebre

Com en la Comunitat Energètica d'Alcalà, l'Ajuntament cedirà la coberta del centre de salut per a situar les plaques solars

La CEL d'Alcalà de Xivert

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha adjudicat a l’empresa Sapiens Energia Coop. V. l’assessoria tècnica per al disseny i creació de la primera Comunitat Energètica Local (CEL) a Alcossebre, amb l’objectiu d’impulsar l’ús eficient d’energia i reduir les emissions de CO₂. Tal com ja es va fer en el cas de la Comunitat Energètica d’Alcalà –la tramitació de la qual va començar al febrer de 2022- aquesta empresa serà l’encarrega de redactar els estatuts de la CEL com a entitat jurídica, així com un reglament de règim interior.

També es desenvoluparan accions d’assessorament per a la dinamització de la CEL, amb un paper fonamental per a accions d’informació a la ciutadania com a tallers de formació sobre factura elèctrica, estalvi energètic o autoconsum; tallers de participació ciutadana; jornades per a resoldre dubtes que pogueren sorgir entre les persones interessades a integrar-se en la CEL o atenció telefònica o via correu electrònic personalitzada. Tot això per a fomentar que s’adherisquen a la CEL i fomentar el seu creixement.

Seguint també el model de la CEL d’Alcalà –que ja està constituïda oficialment i en breu celebrarà una assemblea per a recollir totes les inscripcions de ciutadans i ciutadanes que vulguen adherir-se-, l’Ajuntament cedirà la coberta d’un edifici municipal, en aquest cas del centre de salut ubicat al carrer Sant Josep, i assumirà el cost d’instal·lar les plaques solars fotovoltaiques que subministraran energia a la CEL.


L’edil Maria Agut ha destacat que “els bons resultats, quant a interès i participació obtingut en Alcalà, amb el desenvolupament de la CEL, ens han impulsat a seguir el mateix model en Alcossebre. Estem convençuts que aquest tipus de comunitats poden ser molt positives per als nostres veïns i veïnes, tant a nivell d’estalvi econòmic com d’aposta per la sostenibilitat”.

Directe