El muntatge dels casals dona el tret d’inici a les Falles del 50 aniversari

La zona blava quedarà inhabilitada fins al 20 de març

Les Falles 2023 ja s’ensumen a Benicarló, i una de les primeres senyals és el muntatge de casals. Així ho han explicat el regidor de Policia i Governació, Ilde Añó, i el cap de la Policia Local, Víctor Cheto, que han anunciat que ja han començat les restriccions en la circulació en alguna zones de la ciutat i els canvis de sentit en els carrers habituals.

Pel que fa als canvis de sentit, el carrer de Pérez Pina passarà a ser de doble sentit de circulació, com cada any, i a la sortida del carrer de Cabanes, l’obligatorietat de girar a l’esquerra es canviarà per l’obligatorietat de girar a la dreta, pel carrer de Mossén Lajunta.

Al carrer dels Germans de les Escoles Cristianes quedarà prohibit estacionar als dos costats i només s’hi podrà entrar per accedir als guals.

Un any més, la zona blava ha quedat inhabilitada, exactament fins al 20 de març, i el 15 de març no hi haurà Mercat del Dimecres de Fruita i Verdura. Pel que fa al Mercat del Dimecres de la roba, estarà fora de servei el 8 i el 15 de març.

El recorregut de l’autobús interurbà no patirà cap modificació, atés que ja circula per l’avinguda del Maestrat.

El regidor Ilde Añó ha assenyalat que «com cada any, hem intentat causar el menor trastorn possible, tant per a la circulació com per a la ciutadania» i ha destacat que «al final, d’acord amb l’empresa constructora de les obres de l’Eix Cívic, hem acordat mantindre el casal de la Falla Els Cremats al carrer de Pintor Sorolla, de manera que els vehicles d’emergències igual poden accedir per un dels trams de Ferreres Bretó i, a més, no hem de tallar el carrer de Jacinto de Benavente, que suposava un hàndicap important a nivell de circulació».

Sobre la convivència amb la festa, el regidor ha reconegut que «som conscients que durant aquests dies hem de conviure els fallers i els no fallers, i tots hem de tindre paciència, però hem de pensar que les Falles són una font d’ingressos molt important per a Benicarló». «Les Falles —ha afegit— transformen la ciutat, creen riquesa i omplin els nostres de carrers de veïns i visitants».

Per la seua banda, el cap de la Policia Local, Víctor Cheto, ha recordat la necessitat de complir les normes relacionades amb l’ús dels artefactes pirotècnics i ha fet una crida a tolerància i a la calma «especialment a les persones conductores». El cap de la Policia ha afegit que «des d’aquest passat cap de setmana, s’estan intensificant els controls d’alcoholèmia per tal d’evitar imprudències al volant».

Directe