La Generalitat incrementa en un 30% la inversió per a la la residència de Sant Mateu

El Ple del Consell ha sigut informat sobre l'execució del Pla Convivint d'Infraestructures Socials a la província de Castelló

La Generalitat incrementa en un 30% la inversió per a la la residència de Sant Mateu
Aitana Mas és la portaveu del Consell

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha incrementat en un 30% la inversió, més de 10,5 milions d’euros en total, per a la construcció de la residència de persones majors de Sant Mateu, a la província de Castelló, per a fer front a l’augment dels preus dels materials de construcció i, d’aquesta manera, garantir que el centre residencial siga una realitat al més prompte possible per a atendre la població del Baix Maestrat.

Així es recull en l’informe elevat al Ple del Consell sobre l’execució del Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 a la província de Castelló, la inversió de la qual ascendeix a 279 milions d’euros.

Aquesta inversió està destinada a reformar o posar en marxa un centenar d’instal·lacions de serveis socials, duplicar així el nombre de places públiques en centres de dia i centres residencials de persones majors en situació de dependència o persones amb diversitat funcional i triplicar la xifra actual de residències públiques de majors a la província de Castelló.

Concretament, un total de 34 actuacions amb 77 milions d’euros de dotació que es destinaran a diferents infraestructures socials de persones majors.

En l’informe presentat al Consell figura l’execució per part de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de 3,9 milions d’euros en infraestructures ja acabades en quatre municipis de la província.

Es tracta de la reforma de la residència pública de persones majors Mare de Déu de Lledó, amb una inversió de més de 2,2 milions d’euros; la residència pública de Borriana, amb 657.000 euros, i la residència ‘Sant Joan Baptista’ de Morella, on s’han destinat al voltant de 211.000 euros per a, entre altres actuacions, millorar l’accessibilitat amb la instal·lació d’un ascensor.

Així mateix, s’ha reformat el centre d’infància ‘Lledó’ a Castelló de la Plana, amb una inversió de 833.000 euros, i s’ha obert el primer centre públic d’atenció precoç de la Comunitat Valenciana a Vinaròs, gestionat anteriorment per l’entitat Creixem, i que ara presta la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb l’assumpció del servei, el personal i les instal·lacions del centre.

Respecte a les obres que es troben en execució, que ascendeixen a 12,8 milions d’euros, l’informe de la Conselleria destaca la construcció de la residència de persones majors de Sant Mateu, amb un inversió de més de 10,5 milions d’euros, i la reforma de la residència pública de persones amb diversitat funcional ‘Vall d’Umbrí’ de Borriol, amb una dotació econòmica de 2,3 milions d’euros.

Així mateix, en aquests moments s’estan realitzant les obres de reforma del Centre Dona Rural de Sogorb, amb una inversió de 46.000 euros.

D’altra banda, s’ha adjudicat el contracte de construcció de la residència de persones majors de Castelló de la Plana per un import de 14,2 milions d’euros per a un centre que comptarà amb 80 places residencials i 40 de centre de dia.

Delegació de
competències

Dins de les actuacions executades, destaca l’aprovació per part de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la delegació de competències del Centre Especialitzat d’Atenció a Persones Majors (CEAM) i centre de dia de Benicàssim perquè l’Ajuntament d’aquesta localitat s’encarregue de la dotació del mobiliari necessari per a l’obertura d’aquest recurs assistencial amb un import de més de 350.000 euros.

D’aquesta manera, s’avança considerablement cap a l’obertura definitiva del CEAM i centre de dia de Benicàssim, que, cal recordar, era un dels projectes inacabats del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana, també denominat Pla Confiança o Pla Camps, que es va paralitzar per problemes econòmics de l’empresa contractista en 2012 i que va haver de finalitzar l’actual Consell, amb una inversió de 1,76 milions d’euros per a poder concloure les obres.

També s’han delegat les competències de la residència per a persones majors de Sant Joan de Moró, amb un pressupost de 8,3 milions d’euros.

Directe