Canet instal·la 78 plaques solars al Local Polivalent “per a contaminar menys i estalviar més”

Es tracta de plaques fotovoltaiques de 455 Wp i 2 inversors que generessin una potència total de 35.490 Wp

L’Ajuntament de Canet lo Roig ha instal·lat un total de 78 plaques solars en la coberta del Local Polivalent de la localitat, propietat municipal, amb l’objectiu de “incidir, una vegada més, en la nostra política a favor de sostenibilitat i l’estalvi energètic”, explica l’alcaldessa de la localitat, María Ángeles Pallarés, qui subratlla que aquest projecte ha comptat amb el suport econòmic de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace).

Es tracta de plaques fotovoltaiques de 455 Wp i 2 inversors que generessin una potència total de 35.490 Wp. “Una instal·lació solar fotovoltaica per a autoconsum, l’energia sobrant del qual pot ser utilitzada per altres centres dependents de l’ajuntament”, indica Pallarés, qui puntualitza que, d’aquesta manera, “rebaixarem l’energia consumida de la xarxa elèctrica i amb això reduirem la nostra factura energètica, actualment molt elevada a causa de l’augment de preu del subministrament elèctric”. L’objectiu final, per tant, “contaminar menys i estalviar més”.

La inversió total del projecte ha estat de 40.565,25 euros, amb una subvenció total a fons perdut del 50% de la inversió i que ascendeix, per tant, a 20.282,62 euros. La resta serà finançada per l’Ajuntament mitjançant un préstec amb el Ivace amb un interès aplicable del 0% a amortitzar en 4 anys mitjançant quotes semestrals.

Aquesta no és l’única iniciativa de l’Ajuntament de Canet lo Roig a favor de les energies renovables. De fet, la teulada del col·legi públic de la localitat, el CRA Araboga, de Canet lo Roig, compta ja amb altres 72 plaques solars que generen 250 KW diaris, la qual cosa permet no sols que el centre sigui autosuficient, sinó que fins i tot es pugui derivar l’energia sobrant a altres edificis municipals.

L’aposta per les energies renovables comporta un important cost econòmic, però es tracta “d’una inversió molt necessària que, de ben segur, amortitzarem en molt breu espai de temps, amb el que també continuem optimitzant els diners dels nostres veïns”, conclou Pallarés.

Directe