Canet lo Roig substitueix les palmeres per oliveres autòctones

Durant les obres de remodelació de la Plaça Nova

Les obres de reforma que s’estan realitzant en la plaça Nova de Canet lo Roig ha obligat a arrencar les 7 palmeres que adornaven el lloc. Aquesta decisió ha estat adoptada per l’equip de govern de la localitat “després que els tastos realitzats ens van mostrar que dos estaven podrides, altres tres no tenien arrels sòlides i només les dues restants podien sobreviure, però sense encaixar en el lloc”, explica l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, qui afirma que mantenir aquests dos arbres “ens impedia construir una plaça molt més diàfana que l’actual i decorar-la amb arbres autòctons, com l’olivera”.

Les obres que s’han iniciat en la plaça Nova forma part d’un projecte més ampli pel qual l’Ajuntament de Canet lo Roig vol canviar, d’una manera integral, la fisonomia del nucli urbà de la localitat “per a embellir-lo, fer-lo més accessible i dotar-lo de personalitat pròpia”, afirma Pallarés, qui afirma que l’objectiu final és, a grans trets, “unir les dues places principals del municipi, la plaça Espanya i la plaça Nova, per a delimitar tot el que és el centre històric”.

El projecte de la reforma de la plaça Nova és obra de l’arquitecte Samuel Conelles, i va obtenir un esment del Concurs Ceràmic de Regeneració Urbana (CRU) que organitza la Diputació de Castelló, i, l’Ajuntament de Canet lo Roig ha posat en marxa aquest projecte gràcies a la concessió d’una subvenció de 500.000 euros del Pla Conviure de la Generalitat Valenciana.

Directe