Càlig recupera l’estat original del segle XIII del pont de la Torre

Es va haver d’enderrocar durant el segle XX degut al problema d’aluminosi que patia

Càlig recupera l’estat original del segle XIII del pont de la Torre

L’Ajuntament finalitzarà en les properes setmanes les feines de reconstrucció del pont de la Torre que uneix l’edifici amb l’antic jutjat. Durant la restauració de la mateixa Torre es van descobrir murals que representaven aquesta infraestructura que comunicava els dos immobles, que es va haver d’enderrocar durant el segle XX degut al problema d’aluminosi que patia.

Ara l’Ajuntament ha pogut recuperar de nou el pont amb la reconstrucció de la infraestructura. En concret, les feines consisteixen en el muntatge de les bigues de fusta i metàl·liques, a més de la barana i la base de la passarel·la. D’altra banda, també s’ha fet la neteja i restauració de la fusteria de les portes exteriors tant de la Torre com de l’antic jutjat, actual Oficina de Turisme. Per últim, també s’ha col·locat la il·luminació del pont i es renovarà l’enllumenat de l’exterior de la Torre.

L’alcaldessa, Ernestina Borràs, ha destacat que “amb aquestes obres podrem donar per finalitzades les feines de restauració de la Torre, un edifici medieval datat del XIII declarat com a Bé d’Interés Cultural, que ara és un nou espai social i cultural per als calijons”. En aquest sentit, assenyalava que des de l’equip de govern s’ha treballat de forma intensa per a recuperar aquest conjunt històric, a través dels fons europeus FEDER i de les ajudes de la Generalitat Valenciana.

Subvenció per a la
protecció de la Torre

La direcció general d’Administració Local de la Generalitat Valenciana ha concedit una ajuda destinada a promoure la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni, a més de la dinamització cultural, i l’adequació i renovació de béns i espais municipals de la Comunitat Valenciana.

En el cas de Càlig la subvenció aconseguida és de 52.261€ per a poder executa aquestes tasques de manteniment i adequació de la Torre.

Directe