La Diputació escomet les obres de seguretat viària de la CV-138 entre Càlig i Vinaròs

En 2023 s'ampliarà l'ample en un tram de 1,6 quilòmetres d'aquesta transitada via del Baix Maestrat

Les obres de substitució de les muralletes de seguretat en el pont de la CV-138 que es troba a l’entrada-eixida de Càlig estaran concloses abans que finalitze l’actual exercici de 2022. Així ho ha posat hui de manifest el diputat de Carreteres, Santi Pérez, en el transcurs de la visita que el president de la Diputació, José Martí, ha realitzat a la localitat. En la mateixa també han participat l’alcaldessa Ernestina Borrás i la diputada Ruth Sanz.

Es tracta d’una actuació sobre una longitud d’al voltant de 150 metres que s’efectua amb càrrec a la partida anual per a la conservació de carreteres. Ha sigut necessari escometre-la per raons de seguretat perquè amb el pas del temps les muralletes anteriors s’havien ressentit. Les noves estan adaptades a la nova normativa.

L’actuació en la CV-138 tindrà continuïtat en 2023 perquè s’actuarà sobre un tram aproximat de 1,6 quilòmetres en el qual l’amplària actual de la via d’al voltant de 5,5 quilòmetres s’ampliarà fins als 7 metres. D’aquesta manera, s’incrementaran els nivells de seguretat viària i la conducció resultarà més còmoda, ja que en l’actualitat el pas de vehicles pesants resulta complicat.

El president Martí ha mostrat la seua satisfacció per la realització d’unes obres «històricament reivindicades per l’ajuntament de Càlig i les usuàries i usuaris de la CV-138, una via amb molt de trànsit que uneix aquesta localitat amb Vinaròs i que es necessita que en bon estat perquè per sort en aquesta zona hi ha molta activitat econòmica agrària i ramadera». L’alcaldessa Ernestina Borrás ha incidit en què les obres «per fi són una realitat després de molts anys de reivindicacions».

El president de la Diputació, José Martí, ha recordat que «mantindre les carreteres en bon estat és una de les prioritats de l’actual equip de govern», tal com queda de manifest en els pressupostos elaborats per a 2023, en els quals s’inclouen partides que sumen 13,2 milions d’euros per a manteniment, senyalització horitzontal i vertical, esbrossar cunetes i arbres, actuacions en trams urbans i reparació de les carreteres que van resultar afectades per la borrasca Filomena en 2021.

Directe