L’Ajuntament de Canet lo Roig augmenta el seu pressupost un 71% per l’alça de les inversions

Comptarà en el 2023 amb un pressupost rècord de 1,7 milions d'euros

L’Ajuntament de Canet lo Roig comptarà en el 2023 amb un pressupost rècord de 1,7 milions d’euros. Es tracta d’uns comptes que augmenten un 71% respecte al 2022 a causa del creixement del capítol d’inversions, que es multiplica per sobre de quatre, en passar de 207.000 euros a 902.499. L’alcaldessa de la població, María Ángeles Pallarés, explica que “l’arribada dels fons Next Generation de la Unió Europea (UE) ens ha permès aquest increment. És tot un assoliment aconseguit gràcies al treball de gestió que es realitza des d’aquest consistori”. Una labor que, al llarg del present exercici, ha fet possible aconseguir 52 subvencions de la Diputació, la Generalitat Valenciana i diferents ministeris, que s’han traduït en actuacions per 1,12 milions d’euros. “És una xifra molt elevada per a un municipi com el nostre, per sota dels mil habitants”, remarca.

Entre els projectes previstos per a l’any vinent destaquen intervencions fonamentals per a aportar qualitat de vida als veïns i fer de Canet lo Roig un municipi cada dia més atractiu per a residir, com el condicionament de camins (86.000 euros), l’adequació de la plaça Espanya (237.507 euros), la reforma de la plaça Nova (500.000 euros), la creació d’una zona verda polivalent (69.952 euros) o la regeneració del Calvari (200.000 euros).

Pallarés també indica que el 2023 es complirà una altra fita important a nivell financer. I és que, el mes de maig, es liquidarà el préstec de 300.000 euros amb el qual l’actual equip de govern del Partit Popular va abonar les factures que l’anterior executiu va deixar pendents. “Són rebuts que ens trobem en el 2011 en els calaixos i que havíem de pagar als proveïdors. És una satisfacció acabar amb aquest deute amb els bancs a la qual ens va obligar sotmetre’ns la corporació socialista”, conclou.

Directe