El PSPV d’Alcalà proposa la creació d’una àrea de memòria històrica

El portaveu Joan Ronchera, portarà al ple una moció perquè es commemore el dia en record a les víctimes de la Guerra Civil i de la dictadura

El PSPV d’Alcalà de Xivert i Alcossebre defensarà davant el ple municipal una moció perquè l’Ajuntament commemore formalment el dia en record a les víctimes de la Guerra Civil i de la dictadura franquista, fixada en el calendari el 31 d’octubre de cada any. El col·lectiu socialista reclama una condemna enèrgica del franquisme i un reconeixement oficial cap a totes les víctimes del feixisme «per la seua defensa irrenunciable dels drets humans, la convivència i la democràcia». Per a Joan Ronchera, portaveu del PSPV local, «els nostres avantpassats morts per defensar la llibertat es mereixen el respecte de la localitat i la restitució de la seua dignitat i honorabilitat, quasi sempre embrutada amb falsedats i amb sentències judicials arbitràries i desproporcionades».

Ronchera anuncia que promourà la creació d’un àrea de memòria històrica dins l’organigrama en cas d’assolir l’Alcaldia d’Alcalà de Xivert i Alcossebre. «Les víctimes del franquisme fa 80 anys que pateixen de la indiferència, la incomprensió i el despreci d’una part de la política i la societat espanyola. No podem deixar-los abandonats mentre hi ha persones que es moren sense haver complit la promesa de trobar i donar un acomiadament digne i definitiu als seus ser estimats».

En aquest context, la regidora Tina Arnau anima a l’executiu del popular Francisco Juan a governar per a totes i tots «i a comptar amb la gent que espera respostes i el suport per part de les administracions públiques en les seues reivindicacions». «L’excusa de que no cal remoure el passat no ens serveix. Cap família busca venjança ni enfrontar la ciutadania, només un reconeixement a qui van perdre la seua vida per la llibertat que hui gaudim tothom».

Directe