L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre licita la redacció del Pla de Destinació Turística Intel·ligent

És una de les accions incloses en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destins que compta amb fons europeus Next Generation

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha licitat el servei de consultoria i assessorament tècnic per al disseny i redacció del Pla de Destinació Turística Intel·ligent (DTI), dins de les accions incloses en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destins que compta amb fons europeus Next Generation. La licitació, amb un import de 21.000 euros, s’ha publicat en la Plataforma de Contractació de l’Estat i les empreses interessades poden presentar les seues ofertes abans del 20 d’octubre.Aquest nou Pla DTI té com a objectiu introduir a Alcalà-Alcossebre en el grup de municipis que compten amb el turisme intel·ligent com una estratègia més per a incrementar la qualitat i competitivitat com a destinació turística, a través d’eixos com la governança, la innovació, la tecnologia, la sostenibilitat i l’accessibilitat. La localitat ja compta amb el reconeixement com a Municipi Turístic atorgat per la Generalitat Valenciana.

Dins dels treballs a realitzar, en el procés de redacció del Pla, figuren una fase inicial d’organització i llançament, el mapatge inicial d’agents i anàlisis de context, diagnòstic, sistema d’implementació, seguiment i avaluació, l’elaboració del document final i accions de comunicació.El Pla Estratègic de Turisme d’Alcalà-Alcossebre 2021-2024 ja incloïa la redacció d’aquest Pla DTI com un dels seus objectius i, de fet, el Pla Estratègic serà el punt de partida des del qual s’iniciarà la redacció del Pla DTI i les diferents actuacions a implementar.

L’Alcalde Francisco Juan ha destacat que “estem treballant de manera simultània en els diferents projectes que formen part del Pla de Sostenibilitat Turística en Destins, com aquest pla DTI. Pensem que l’arribada de fons europeus al nostre municipi suposa una oportunitat única i que hem d’aprofitar amb una aposta per la innovació i la millora de la qualitat com a destinació turística”.

Directe