José Martí destaca la millora de carreteres com un pas més contra la despoblació

El president de la Diputació visita les obres de millora de la CV-105 i CV-100

La CV-105, a La Pobla de Benifassà

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el diputat de Carreteres, Santi Pérez, han visitat hui les obres de la CV-105 de la Pobla de Benifassà i la CV-100 de Rossell en les quals s’han invertit més d’un milió d’euros. Per a Martí, tots dos projectes suposen continuar avançant en la lluita contra la despoblació, ja que “la millora de les carreteres fa els municipis més accessibles i això repercuteix en les visites al poble i els seus establiments, amb el que s’ajuda a superar el repte demogràfic de l’interior”.

Per la seua part, el diputat provincial, igual que els respectius alcaldes David Gil i Evaristo Martí, han destacat que aquesta actuació atén una “reivindicació històrica” dels mateixos municipis i els seus veïns i veïnes. “Des de la Diputació de Castelló sabem que la millora d’aquestes vies de comunicació és essencial i continuarem treballant per a acabar d’executar els quilòmetres que falten”.

▸ CV-105 (la Pobla de Benifassà)
En els últims anys, la Diputació de Castelló ha realitzat diverses actuacions de millora de traçat i ampliació de calçada en la carretera CV-105, la de major longitud de la xarxa provincial, de la qual resten per ampliar, en la seua part inicial, uns 3,5 quilòmetres, que es divideixen en dos trams: el primer entre el PK 3+520 i el PK 4+510 i el segon des del PK 5+750, a l’entrada del pont sobre l’embassament d’Ulldecona, fins al PK 8+250, abans del pont que precedeix a les corbes del Tauletí.

En l’actuació de rehabilitació i millora realitzada s’ha actuat en el primer dels trams on la carretera tenia una amplària reduïda, entre 4,20 metres i 4,80 metres, sense línia de separació entre sentits de circulació i amb el ferm envellit.

Amb l’actuació, s’ha ampliat la plataforma de la carretera fins als 6,5 metres aconseguint l’amplària suficient per a separar els sentits de circulació mitjançant el pintat de la marca viària en l’eix de la carretera, i millorant amb això la seguretat viària per a l’encreuament dels vehicles.

La duració de les obres ha sigut de sis mesos i l’import de les obres ascendeix a 510.300 euros.

▸ CV-100 (Rossell)
En la CV-100 s’ha actuat entre el PK 5+140 i el PK 6+260, un tram que no tenia línia de separació entre sentits de circulació a causa de la seua reduïda amplària i, a més, creuava el barranc de la Barbiguera, la qual cosa ocasionava freqüents incidències i perills, sobretot després d’episodis de pluges intenses que inundaven la carretera.

Es tracta del principal accés al municipi de Rosell i el seu traçat pot ser utilitzat en el futur per a connectar els municipis de la Tinença de Benifassà amb la resta de la comarca del Baix Maestrat, sense necessitat de circular pel territori de la província de Tarragona.

Per això, en aquesta actuació s’ha ampliat la plataforma de la carretera fins a 8 metres i s’ha aconseguit una amplària suficient per a separar els sentits de circulació amb el pintat de la marca viària en l’eix de la carretera, millorant la seguretat viària per a l’encreuament dels vehicles i facilitant l’ampliació d’aquesta, en un futur, fins a 8 metres d’amplària.

La duració de les obres ha sigut de sis mesos i l’import total de les obres ascendeix a 599.809,15 euros.

Directe