El projecte per a la millora del centre d’Alcossebre es presenta als establiments de la zona i grups municipals

L'actuació contempla actuar en carrer Rench, camí L’Atall i plaça Constitució creant una plataforma única per potenciar l'espai i afavorirà la convivència entre vianants i vehicles

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha presentat com s’està plantejant, per part de l’equip tècnic redactor, el projecte de millora urbana del centre de Alcossebre, als grups municipals i als establiments comercials i d’hostaleria emplaçats en la zona de desenvolupament de l’actuació: carrer Rench, plaça Constitució i camí L’Atall. Per a això, s’han celebrat reunions en les quals s’han exposat les principals actuacions previstes i s’han pogut plasmar idees i aportacions sobre aquest tema.


El projecte afecta a un total de 3.600 metres quadrats convertint l’espai urbà en plataforma única, eliminant així les voreres, i redistribuint l’escolament pluvial. Es mantenen les places d’aparcament existents (35-40 places) així com les zones de càrrega i descàrrega i terrasses de locals hostaleria. S’estudia també la redistribució d’illes de contenidors en superfície i l’eliminació de l’illa de contenidors soterrats de la plaça Constitució. El principal objectiu marcat des del consistori és potenciar la zona com a eix turístic, econòmic i social, donant una solució de continuïtat amb la plaça Vista Alegre i carrers La Timba i Santa Llúcia, però optant per un paviment diferent: rajoles de formigó.

L’embelliment de l’espai urbà és una altra de les prioritats, per la qual cosa s’optarà per la instal·lació de jardineres i nou mobiliari urbà i s’optarà per unificar les pèrgoles i tendals a utilitzar per part dels establiments. Està prevista la plantació de 5 grans palmeres en la plaça Constitució i 40 arbres en grans jardineres.
Per part dels tècnics s’han insistit que “la solució de plataforma única suposa una gran flexibilitat a l’hora d’adaptar-se als diferents usos de la zona i afavorir la convivència entre vianants i vehicles”.


L’Alcalde Francisco Juan ha incidit en què “volem que aquesta artèria principal de Alcossebre es converteixi en un espai urbà atractiu i que convide a la convivència ciutadana” i valorava com molt positives les reunions mantingudes amb les empreses de la zona ja que “hem escoltat les seves inquietuds i suggeriments i s’estudiaran per a veure com es poden solucionar”.


L’actuació compta amb un cost aproximat de 700.000 euros i en el Pla de Sostenibilitat Turística d’Alcalà-Alcossebre, dotat amb el finançament dels fons europeus Next Generation. El consistori es fa càrrec de la quantia econòmica del projecte i assistència tècnica.


Els ciutadans que vulguen aportar els seus suggeriments o traslladar els seus dubtes poden fer-ho a través del correu electrònic participa@alcaladexivert.es perquè siguen tingudes en compte per part dels tècnics.

Directe