La Plaça Espanya de Canet es remodelarà adoptant forma de bancals

Modernitzarà serveis i retrà homenatge a la tradició i identitat de la localitat

L’Ajuntament de Canet lo Roig ha adjudicat els treballs de reforma i remodelació integral de la Plaça Espanya, una àrea de 636 metres quadrats en el centre de la localitat que es transformarà per complet. Sota el nom ‘Els bancals de Canet’, es tracta d’un projecte innovador que, d’un costat, modernitzarà serveis i millorarà la imatge d’aquest espai públic, i de l’altre retrà homenatge a la tradició i identitat de la localitat.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa de la localitat, María Ángeles Pallarés, qui indica que serà l’empresa Pavasal qui dugui a terme les labors per un import de 179.700 euros, als quals cal sumar altres 37.737 euros en concepte d’IVA. La durada de les obres és de 3 mesos i l’Ajuntament de Canet ja ha signat l’acta de replanteig dels treballs, per la qual cosa el seu inici és imminent, “de manera que complirem amb el propòsit d’iniciar les obres a l’octubre, tal com havíem previst, amb vista al fet que estiguin finalitzades per a les festes nadalenques”, ha subratllat.

La primera edila de Canet lo Roig explica que es tracta d’un projecte molt cuidat a nivell estètic, i en el qual s’utilitzen les juntes del paviment o les línies que alberguen les lluminàries led “per a generar unes irregularitats que recordaran a la pedra en sec dels bancals tradicionals de les nostres muntanyes”.

La nova plaça Espanya de Canet lo Roig estarà pavimentada segons el projecte Life Cersuds, la qual cosa implica la utilització de rajoles ceràmiques reciclades i permeables que ajudaran al drenatge de la zona en cas de pluges, ja que es col·loca de manera vertical i deixant al descobert el bescuit.

La plaça estarà dotada també amb mobiliari perquè la plaça pugui ser utilitzada com a punt de trobada i descans, ja que tots aquests bancals permeten asseure’s i gaudir de l’espai, coronat amb una monumental olivera mil·lenària que, a més, aportarà ombra. “La plaça ha estat concebuda per a poder albergar a una gran quantitat de persones, per la qual cosa es convertirà en la zona perfecta per a organitzar activitats lúdiques o culturals tant de dia com de nit gràcies al seu nou sistema d’il·luminació”, puntualitza Pallarés. Així mateix, el projecte aplica criteris bioclimàtics, motiu pel qual comptarà amb una subvenció del Pla Irta de la Generalitat Valenciana per import de 80.000 euros.

Directe