Alcalà-Alcossebre debatrà sobre els 40 anys de l’Estatut d’Autonomia amb motiu del Nou d’Octubre

El consistori ha organitzat una taula rodona dins dels actes del Dia de la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha organitzat una taula rodona que versarà sobre el 40è aniversari de l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia, baix el títol “L’autogovern valencià: quaranta anys d’autonomia, cinc segles d’autogovern”. En el marc de la resolució de la Conselleria de Transparència, Cooperació i qualitat democràtica, l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert posa en marxa aquesta jornada orientada a la divulgació de l’Estatut d’ Autonomia coincidint que es compleixen aquest any quatre dècades des de la seva aprovació i amb la celebració del Nou d’Octubre.Tindrà lloc el dimecres 5 d’octubre, a les 19.00h, en la sala d’actes del Centre dels Jubilats d’Alcalà.


La jornada comptarà amb dues taules en les quals participaran diferents experts, que analitzaran la situació de l’autogovern valencià, els quaranta anys de construcció de l’administració autonòmica connectats als cinc segles d’institucions forals històriques. Intervindran en les diferents ponències i conferències els advocats i membres de l’associació de Juristes Valencians, Mari Ángels Escoin i José Morgan García, el també advocat ex Diputat i ex Alcalde de Borriana José Ramón Calpe, el President Juristes Valencians José Ramón Xirivella i l’habilitat nacional i secretari de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, Cayetano García.D’entre els temes que s’abordaran destaca la reintegració de la competència en dret civil valencià, com a element fonamental de l’autogovern i senyal d’identitat del poble valencià, el finançament autonòmic o el paper de l’administració local en el marc autonòmic i constitucional. També es tractaran el dret agrari valencià o el possible desenvolupament del dret foral en matèria de successions i família, com ara la llei de règim matrimonial o la successió en l’empresa familiar.Aquesta jornada va destinada al conjunt dels veïns d’Alcalà-Alcossebre i dels municipis de la comarca, les associacions locals, els càrrecs electes, funcionaris i persones que exercisquen l’advocacia i comptarà amb torn obert de preguntes per als assistents.


L’Alcalde Francisco Juan la qualifica de “oportunitat per a escoltar en el nostre municipi a experts en dret valencià que ens acostaran qüestions relacionades amb la història de l’Estatut d’Autonomia però també de com ens afecta el marc jurídic valencià en qüestions del dia a dia, com les successions, el finançament autonòmic o el dret de família”.

Directe