Canet lo Roig remodelarà el Calvari amb un projecte ceràmic innovador

La proposta de renovació ha guanyat el 2n Premi ‘Som Ceràmica’

Canet lo Roig remodelarà el Calvari amb un projecte ceràmic innovador

L’alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés anuncia “la pròxima remodelació del Calvari de la localitat, un projecte que permetrà recuperar aquest espai per a ús i gaudi públic, gràcies a una innovadora proposta en ceràmica que ja és un referent abans de la seua execució, doncs que ha quedat en segon lloc dins del Concurs Ceràmic de Regeneració Urbana ‘Som Ceràmica’ que acaben de fallar-se”.

El Calvari de Canet lo Roig és un espai d’ús públic i punt de referència històrica en el municipi, situat a l’entrada de la població des de La Jana. Es tracta d’un monticle sobre el qual està situada una ermita de mitjan segle XVIII, una infraestructura que forma part del patrimoni historicoartístic i cultural que acaba de ser rehabilitada, uns treballs que es veuran completats ara en l’exterior amb el projecte que impulsa el govern municipal de Pallarés.

“Precisament, el projecte que pròximament escometrem des de l’Ajuntament persegueix això, regenerar l’entorn per a ús de veïns i visitants. Parlem d’un espai que ara es troba pràcticament sense ús, i que amb aquesta actuació pretenem que es convertisca en una zona representativa dels orígens del municipi”, subratlla l’alcaldessa de Canet lo Roig.

L’àmbit d’actuació ronda els 2.700 m² de superfície. Es tracta de recuperar el camí, l’entorn i els serveis públics que donen accés a la citada ermita, començant pel camí que dona accés al recinte, ara de terra, i que recorre tot el monticle seguint un sentit en espiral.

El projecte de Canet lo Roig, desenvolupat per l’estudi d’arquitectura La Erreria, té com a lema ‘Camí de rajoles grogues’, en al·lusió al conte del Mag de Oz, i proposa una gran catifa ceràmica que siga escenari de tots els usos que el municipi puga requerir com a escenari per a espectacles, celebració d’esdeveniments populars, espai de descans, mirador o àrea turística i cultural.

La proposta es desenvolupa en una espècie d’espiral que connecta els diferents camins per a fomentar una visió 360é respecte a la lloma i, al seu torn, generar una experiència nova cada vegada, ja que la manera d’accedir a la plaça polifuncional és múltiple.

“És la tercera vegada que el municipi opta al premi de regeneració urbana de la Diputació. A la tercera ha anat la vençuda, així que estem molt contents, perquè és un reconeixement a tot el treball que realitza l’equip de govern per aconseguir fer de Canet un lloc millor per a viure i alhora més atractiu de cara als visitants que s’acosten a conéixer-nos. Estem convençuts que el resultat serà espectacular”, ha afegit l’alcaldessa María Ángeles Pallarés.

Cal recordar que, a més del citat projecte de reforma del Calvari, l’Ajuntament de Canet lo Roig està cometent ara mateix importants projectes de millora en diferents punts de la localitat, com ara la plaça Espanya, que rehabilitarà aquest espai públic amb ceràmica en un projecte que imita els tradicionals bancals agrícoles; o el retaule de San Miguel en 3D.

Directe