L’Ajuntament de Morella fa importants obres de millora a les pedanies

Han finalitzat les obres de l’accés a La Pobleta, el cementeri d’Ortells i els serveis públics del forn de Xiva

La Brigada Municipal d’Obres de l’Ajuntament de Morella ha acabat els treballs de reforçament del mur del cementeri d’Ortells, el qual ha estat dotat de tres nínxols més al seu interior i de sis columbaris, una possibilitat de soterrament amb la qual encara no comptava el camp sant d’Ortells. Així mateix, s’ha procedit a la recuperació d’altres murs de l’entorn urbà de la pedania i en les properes jornades es procedirà a la construcció d’uns banys als baixos del local de l’antic forn, on s’ubicarà des d’aquest estiu un local d’oci per al veïnat de la localitat.

Aquestes obres han suposat una inversió de vora 41000 euros i complementa la realitzada el passat any quan se va recuperar la caseta de la zona recreativa com a torrador i ús veïnal i es va construir una pista esportiva.

Per la seua banda, la pedania de Xiva, la qual ha estrenat el servei d’un caixer automàtic, també ha vist millorat el seu entorn, sobre tot el camí del Roser on han estat col·locades unes baranes després de que l’any passat es formigonara el camí de la Ermita.

El local del Forn de Xiva, que des de fa uns anys va estar recuperat com a lloc de reunió i celebracions per a la gent del poble i visitants, ha estat dotat també d’uns serveis adaptats per als seus usuaris. Per altra banda, al cementeri de la localitat també es va millorar l’accés, l’entrada i es va realitzar la construcció de vuit columbaris. Fins el moment s’han invertit a Xiva més de 21000 euros i les pròximes actuacions les properes setmanes consistiran en el tancat, desbrossament i adequació d’un bancal proper al poble que servirà com a camp de futbol per als joves aficionats xivatans/nes.

A La Pobleta, aquesta mateixa setmana s’han culminat els treballs de formigonat de l’entrada al poble des de l’antic itinerari de la N-232, aquesta ha estat una reivindicació de la gent de la Pobleta des de fa temps i ha estat realitzada pel servei de millora de camins, pistes i carreteres de la Diputació de Castelló. En aquesta pedania, cal recordar que recentment es va recuperar per a ús públic i local de celebracions i reunions l’aula de la vella escola del poble.

Es col·laborarà
per organitzar les festes

Cal destacar que en les quatre pedanies se seguirà treballant en els pròxims dies, sobre tot en el desbrossament d’herbes i adequació dels espais públics per a l’estiu. Des de l’Ajuntament es col·laborarà estretament amb els veïns per organitzar les seues festes i celebracions de les que tornaran a gaudir després de dos anys sense poder-se organitzar a causa de la pandèmia.

El regidor de serveis urbans, Joan Carles Marcobal, ha destacat que ‘’per part de la brigada d’obres s’està fent un gran treball i estes actuacions suposen una millora en molts servies per als veïns de tots els pobles del terme de Morella’’.

Directe