L’Ajuntament de Canet iniciarà a l’octubre la innovadora reforma de la plaça Espanya

Dins del pla per a reformar de manera integral el nucli urbà del municipi

Infografia de com serà la nova plaça Espanya

L’Ajuntament de Canet lo Roig ha posat en marxa un pla per a reformar de manera integral el nucli urbà del municipi. Al projecte de la plaça Nova se suma la rehabilitació de la també cèntrica plaça Espanya a través del projecte denominat Els bancals de Canet el principal objectiu del qual és “modernitzar l’espai però conservant la seua identitat i, fins i tot, potenciant-la”, assenyala l’alcaldessa del municipi, María Ángeles Pallarés.

La primera edila de Canet lo Roig explica que es tracta d’un projecte molt cuidat a nivell estètic, i en el qual s’utilitzen les juntes del paviment o les línies que alberguen les lluminàries led “per a generar unes irregularitats que recordaran a la pedra en sec dels bancals tradicionals de les nostres muntanyes”.

La nova plaça Espanya de Canet lo Roig estarà pavimentada segons el projecte Life Cersuds, la qual cosa implica la utilització de rajoles ceràmiques reciclades i permeables que ajudaran al drenatge de la zona en cas de pluges, ja que es col·loca de manera vertical i deixant al descobert el bescuit.

La plaça estarà dotada també amb mobiliari perquè la plaça puga ser utilitzada com a punt de trobada i descans, ja que tots aqueixos bancals permeten asseure’s i gaudir de l’espai, coronat amb una monumental olivera mil·lenària que, a més, aportarà ombra. “La plaça ha sigut concebuda per a poder albergar a una gran quantitat de persones, per la qual cosa es convertirà en la zona perfecta per a organitzar activitats lúdiques o culturals tant de dia com de nit gràcies al seu nou sistema d’il·luminació”, puntualitza Pallarés.

L’alcaldessa de Canet lo Roig assegura que es tracta d’una iniciativa “tan ambiciosa com necessària que millorarà l’aspecte del poble” i subratlla que la iniciativa ha sigut exposada en la jornada Meeting the Irta’s, celebrada a València, “com a exemple d’aposta pionera per la innovació per part de l’administració pública”. Precisament, la reforma de la plaça Espanya de Canet lo Roig està subvencionada amb 80.000 euros pel Pla Irta de la Generalitat Valenciana, l’objectiu de la qual és potenciar i promocionar l’arquitectura bioclimàtica. La resta del pressupost, fins a completar els 217.000 euros es pagarà per l’Ajuntament de la localitat amb els fons del Pla Avança de la Diputació. Està previst que les obres comencen el pròxim octubre i estiguen finalitzades al febrer de 2023.

Directe