Sant Mateu aprova la llicència d’obres de la residència

Serà "un pilar per cuidar les persones dependents de la nostra comarca"

Avui la Junta de Govern Local ha aprovat per unanimitat la llicència d’obres de la residència de la tercera edat de Sant Mateu. “Després de molts anys treballant per traslladar la necessitat d’aquesta infraestructura, el compromís de l’actual govern valencià farà que siga una realitat”, apunten fonts municipals a les xarxes socials.

Aquest servei “serà un pilar per cuidar les persones dependents de la nostra comarca i generar llocs de treball per lluitar contra el despoblament”. Les obres han estat recentment adjudicades a la UTE Fulton Doc-BS.

Besalduch ho
qualifica “d’històric”

L’alcaldessa de Sant Mateu i diputada autonòmica, Ana Besalduch, ha qualificat com a “històric” el pròxim inici de la construcció de la residència de la tercera edat i centre de dia. La localitat del Baix Maestrat rebrà una inversió de vora de 10 milions d’euros per a la materialització d’aquest equipament “llargament demandat per la població”. Besalduch ha destacat que serà Ximo Puig com a president de la Generalitat qui faça realitat la residència, “en contraposició a l’actitud dels governs del PP que durant tres períodes electorals consecutius la van prometre i ni tant sols van ser capaços de preparar el projecte ni molt menys pressupostar-lo”.

L’Ajuntament ha aprovat aquesta setmana en Junta de Govern el permís d’obres i l’autorització ambiental. L’últim tràmit administratiu es complirà amb l’adjudicació definitiva dels treballs de construcció, prevista per a finals de mes. “Esperem que les màquines entren a remoure les primeres terres en les pròximes setmanes”. La previsió és que el nou equipament social estiga completat i entre en funcionament en 2024. A més a més, tindrà un notable impacte en l’ocupació de qualitat de la zona.

La nova residència i centre de dia de Sant Mateu donarà servei a 96 persones, 66 d’elles seran places residencials i 30 diürnes. Comptarà amb 4.600 metres quadrats entre superfícies construïda i zones verdes per al descans de les persones usuàries. “Estem molt contents que, per fi, després de tants anys de promeses buides la residència vaja en camí de fer-se realitat i que haja estat possible gràcies al treball del Partit Socialista a nivell autonòmic i municipal”, ha valorat.

L’alcaldessa de Sant Mateu s’ha felicitat perquè la Generalitat haja prioritzat des d’un primer moment la construcció de la residència, “molt necessària per a una comarca molt extensa i amb una molta població envellida”. “Des de 2015, amb l’entrada del Botànic al Consell, hem notat un canvi de sensibilitat respecte als serveis socials i prova d’això és que l’hora d’obrir la nova residència cada dia està més a prop”. Per a Besalduch, “cal que potenciem els serveis públics com a antídot al despoblament. Hem de garantir que tota la població castellonenca, visca on visca, tinga accés a totes les prestacions bàsiques i que puguen dur a terme el seu projecte de vida sense cap impediment”.

Directe