Diputació ha invertit 1,3 milions en les carreteres de Sant Rafael a Rosell i La Sénia a Torremiró

Són obres de senyalització, poda en els marges i d'ampliació del ferm

Diputació ha invertit 1,3 milions en les carreteres de Sant Rafael a Rosell i La Sénia a Torremiró

La Diputació de Castelló ha invertit 1.308.940,46 euros en les obres d’ampliació i millora de la seguretat viària efectuades en sengles trams de la CV-100 i CV-105, que connecten respectivament Sant Rafael del Riu amb la Sénia passant per Rossell i La Sénia amb Torremiró passant per Castell de Cabres. Són actuacions que segons el president, José Martí, s’han realitzat per a «visibilitzar l’interior magnífic que tenim a la província de Castelló, que necessita accessibilitat i bones carreteres, en les quals quede garantida la seguretat viària». Un argument compartit pel diputat provincial de Carreteres, Santi Pérez, qui ha assenyalat que «disposar d’unes bones comunicacions terrestres resulta vital per al desenvolupament turístic i econòmic de totes les poblacions d’interior i específicament, les de la Tinença de Benifassa. Martí també ha mostrat la seua satisfacció per l’execució d’unes actuacions «que donen vida als nostres pobles i que eren llargament reivindicades per les persones que resideixen en aquestes poblacions».

Són manifestacions realitzades en el transcurs de la visita a totes dues carreteres, en les quals el president Martí i el diputat Pérez han estat acompanyats en la CV-100 per l’alcalde de Rossell, Evaristo Martí, i la tinenta d’alcalde de Sant Rafael del Riu, Salomé Alemán, i en la CV-105 per l’alcalde pedani del Ballestar, Víctor Gargallo.

Pel que respecta a les obres en la CV-100, de Sant Rafael del Riu a la Sénia per Rossell, s’han dut a terme entre els punts quilomètrics 0+600 i 5+400 i han consistit en la poda de xiprers i oliveres que s’endinsaven en la via, desbrossament dels marges, eliminació de desnivells, pavimentació i ampliació fins a aconseguir una amplària de 6,20 metres i renovació de la senyalització horitzontal i vertical.

Són obres que tindran continuïtat al llarg d’enguany actuant entre els punts quilomètrics 5+400 i 6+400, incloent la canalització del barranc de la Barbiguera en el seu encreuament amb la carretera.

L’actuació en la CV-105 s’ha realitzat entre els punts quilomètrics 0+050 i 3+500 i ha consistit en la neteja de cunetes i talussos, poda en tots dos marges, formigonat de cunetes, eliminació de desnivells i ampliació i pavimentació del ferm. Amb aquestes obres, l’amplària de la via passa a ser de de 5,80 metres. A més, s’ha pintat un xicotet eix en la part central.

Les obres d’adequació d’aquesta carretera continuaran durant 2022 entre els punts quilomètrics 3+500 i 4+500, fins a l’inici del pont sobre l’embassament d’Ulldecona.

Segons ha explicat el diputat de Carreteres, Santi Pérez, està previst que la continuació de les obres en els trams pendents de la CV-100 i CV-105 s’inicien el pròxim 19 d’abril.

Directe