Un ampli dispositiu de seguretat garantirà unes Falles sense incidents

Les forces de seguretat han constatat que l’índex de delictes a Benicarló és el de qualsevol ciutat de 28.000 habitants

Un ampli dispositiu de seguretat garantirà unes Falles sense incidents

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, han presidit la Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc avui a Benicarló i que ha servit per a definir les estratègies de seguretat que es posaran en marxa amb motiu de la celebració de les Falles 2022.

La reunió també ha comptat amb la presència dels regidors de Policia i Governació, Ilde Añó; Festes i Falles, Pedro Manchón, i Agricultura, Inma Díaz; a més del tinent de la Guàrdia Civil a Benicarló, Pablo Torre, el cap de la Policia Local, Víctor Cheto, i Antonio Aguilar i Juan Calahorra, en representació de la policia autonòmica.

L’alcaldessa ha subratllat que «la coordinació entre els diferents cossos de seguretat garantirà que les Falles es desenvolupen amb total normalitat» i ha insistit en què «Benicarló és una ciutat segura», en relació al que ha qualificat com una «alarma social innecessària creada en els últims dies».

Xaro Miralles ha assegurat que «no tenim més incidència que qualsevol altra ciutat de les nostres dimensions i, per tant, no hi ha motius per a l’alarma social» i ha al·ludit a la difusió de notícies falses i a la distribució d’imatges de persones a través de grups de WhatsApp, alertant del «perill» que suposen.

En aquest sentit, la subdelegada s’ha referit a la convocatòria d’una concentració aquest mateix matí davant de l’Ajuntament i ha assenyalat que «la convocatòria no s’havia comunicat a la Subdelegació». Soledad Ten ha recordat que «les concentracions no només es poden comunicar per les xarxes, sinó que s’han de comunicar a la Subdelegació, tal i com marca la llei».

També el tinent de la Guàrdia Civil s’ha pronunciat al respecte, assegurant que «no podem crear una alarma social on no la hi ha». Pablo Torre ha agraït la col·laboració de la ciutadania però ha recordat que «el seguiment, la persecució i la investigació dels delictes correspon en exclusiva als cossos de seguretat». «És important —ha subratllat el tinent— que no es difonguen imatges i notícies que no han estat corroborades per fonts oficials. En primer lloc, perquè es crea un perjudici a persones que poden ser innocents i, en segon lloc, perquè les persones que ho difonen poden estar incorrent en un delicte».

També el cap de la Policia s’ha manifestat en aquest sentit, alertant del «perill de distribuir imatges de persones innocents pels grups de difusió». Víctor Cheto ha subratllat la importància d’«evitar els bulos a les xarxes socials i confiar només en fonts oficials» i ha insistit en què «Benicarló és una ciutat segura, abans, durant i després de les Falles».

L’alcaldessa ha volgut transmetre un missatge d’optimisme i de tranquil·litat i ha convidat veïns i visitants «a disfrutar de les falles, dels monuments, de la festa, de les mascletades, de les desfilades i de la cuina exquisida dels nostres casals».

Més efectius per als actes
de Falles més multitudinaris

Sobre l’operatiu de seguretat per a les Falles, la subdelegada ha destacat «el seguiment i l’esforç que es farà durant els dies centrals de les Falles, especialment en els actes més multitudinaris».

Tant la Policia Local com Guàrdia Civil incrementaran els efectius, que es desplaçaran per totes les falles i espais amb més acumulació de persones. «La seguretat no només ha d’estar, sinó que s’ha de vore», ha dit la subdelegada.

Per la seua banda, la Policia Local, posarà especial èmfasi en el control dels artefactes pirotècnics i també vigilarà de forma acurada la venda d’alcohol a menors i el botellon. També es multiplicaran els controls d’alcoholèmia i drogues i s’incrementarà la presència de la policia autonòmica, que patrullarà de paisà.

Directe