Banda ampla per a tota la província per a 2023 amb 5,6 milions d’euros

La Diputació de Castelló i Telefónica treballaran de manera coordinada

El president de la Diputació, José Martí, i el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, s’han reunit amb una delegació de Telefónica encapçalada pel seu director d’Administracions Públiques de la Comunitat Valenciana, José Manuel Plaza, per a abordar el desplegament a la província del Programa d’Universalització d’Infraestructures Digitals per a la Cohesió (Programa UNICO), amb el qual està prevista una inversió de 5,6 milions d’euros a les comarques de Castelló. Telefónica ha sigut l’adjudicatària a la província d’aquest programa impulsat per Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital del Govern d’Espanya, que compta amb una dotació per a tot el país de 250 milions d’euros.

Encara que el desplegament de la banda ampla en el territori és una competència estatal, Telefónica i la Diputació de Castelló treballaran de manera coordinada perquè l’arribada de la connexió a internet amb una òptima velocitat siga realitat en municipis d’interior, pedanies i nuclis disseminats. Serà una col·laboració per a identificar les denominades zones blanques, que són aquells punts del territori que no compten amb connexió de banda ampla.

La previsió amb la qual es treballa és que a la fi d’enguany o a principis del qual ve s’inicien els treballs de desplegament de la banda ampla i que el desenvolupament del pla estiga conclòs abans del 31 de desembre de 2023.

El president Martí ha assenyalat que «estem davant un pla que representa una magnífica oportunitat per al desenvolupament dels pobles del nostre interior, motiu pel qual des d’aquesta institució prestarem tota l’ajuda que siga necessària». En conseqüència, «posarem en comú amb Telefónica tota la informació de la qual disposem i els ajudarem en els contactes amb els ajuntaments i altres institucions amb vista a agilitació dels processos de sol·licitud i concessió de permisos».

Iniciativa
SmartVillage

Per part seua, el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha explicat que l’extensió de la banda ampla també és una necessitat per a la província de Castelló «perquè si la connexió d’Internet arriba a tot el territori amb una velocitat òptima, podrem desenvolupar millor i amb major èxit el nostre pla provincial de digitalització i els serveis que prestem als ajuntaments a través de la iniciativa SmartVillage creada per a avançar en una gestió més moderna, àgil i eficient dels principals serveis públics de la província. En aquest sentit, Pérez recorda que ja són 24 els pobles de la província que monitoren les llums dels seus carrers al minut, regulant la intensitat segons les necessitats de cada moment i detectant en temps real els problemes que puguen presentar-se.

Directe