Benicarló reivindica els drets la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat

Entitats i associacions que treballen amb la discapacitat han posat l’accent en la necessitat d’aconseguir una igualtat real.

L’Ajuntament de Benicarló ha commemorat, com ja és tradició, el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb la lectura d’un manifest institucional per part de la Corporació Municipal i la intervenció també de les diferents entitats i associacions de Benicarló que treballen amb la discapacitat.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la regidora de Serveis Socials i Polítiques inclusives, Gemma Cerdá, per part del PSPV-PSOE; Jorge Llorach en nom del Partit Popular; Benjamín Martí, portaveu de Ciudadanos; i Marta Escudero, portaveu de Compromís, han llegit el document, que recull la voluntat de l’Ajuntament de «seguir treballant per a impulsar polítiques que promoguen un veritable accés a l’ocupació i garantisquen la igualtat d’oportunitats en tots els àmbits de la vida».

«La crisi de la Covid-19 —ha remarcat el manifest— ha aprofundit les desigualtats preexistents i ha posat de manifest que és imprescindible treballar per tal de garantir que les persones amb discapacitat no es queden arrere».

Per la seua banda, usuaris i treballadors de la Residència i Centre de Dia El Collet, de la Residència Sant Francesc, d’Ateneu Maestrat, de Fenòmens, de l’IVASS, d’Afanias i de Cocemfe també han participat de l’acte amb reivindicacions com el dret a la vida, el dret a treballar, el dret a la igualtat i a la possibilitat de poder estudiar o formar una família, entre d’altres.

Els actes commemoratius del Dia de les Persones amb Discapacitat continuaran demà dissabte a la plaça de la Constitució amb una Jornada d’esport adaptat inclusiu i una batucada a càrrec de Cocemfe Baix Maestrat i l’associació Fenòmens.

A més, el 17 de desembre s’estrenarà l’obra de teatre «Viva la vida», l’adaptació teatral de la vida de Frida Kahlo que ha preparat el grup de teatre Totes a una de l’associació Ateneu Maestrat. La representació tindrà lloc a l’Auditori Pedro Mercader.

Directe