Un ampli dispositiu de seguretat es coordinarà per a garantir unes Falles segures

Benicarló ja ho té tot preparat per a celebrar unes falles atípiques i adaptades a les circumstàncies

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, han presidit la Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc a Benicarló i que ha servit per a definir les diferents estratègies de seguretat que es coordinaran amb motiu de la celebració de les Falles 2021.

La reunió també ha comptat amb la presència dels regidors de Policia i Governació, Ilde Añó, i Festes i Falles, Pedro Manchón, a més del tinent de la Guàrdia Civil Pablo Torre, el cap de la Policia Local, Víctor Cheto, i un representant de la policia autonòmica.

L’alcaldessa ha subratllat que «la coordinació entre els diferents cossos de seguretat garantirà que els actes amb més afluència de persones puguen discórrer amb total normalitat». Xaro Miralles ha recordat que «aquestes seran unes falles atípiques i adaptades a les circumstàncies, però estic segura que transcorreran amb total normalitat i que seran unes falles tranquil·les, igual que ho han estat les Festes».

La subdelegada, per la seua banda, ha insistit a destacar «el seguiment i l’esforç que es farà des de les forces de seguretat per a mantindre les normes» i ha remarcat que «és important que la població siga conscient de les restriccions, especialment la gent més jove».

Soledad Ten ha anunciat també que s’instal·larà un Punt Violeta per a donar suport davant de qualsevol tipus d’agressió sexual.

L’operatiu de seguretat posarà especial èmfasi en la concentració de persones durant la nit i també vigilarà de forma acurada els horaris de tancament de l’oci nocturn i el botellón.

Benicarló aposta per unes Falles sostenibles i lliures de plàstics

La regidora de Medi Ambient, Filo Agut, ha anunciat que el seu departament ha reeditat la campanya d’acció mediambiental que es va preparar per a les Falles de 2020 i que no es va poder dur a terme per la suspensió de les festes falleres.

Ara, un any i mig després, la Regidoria torna a apostar per unes Falles més respectuoses amb el medi ambient insistint en la necessitat d’augmentar el reciclatge, reduir el volum de residus generats i eliminar els plàstics d’un sol ús.

La regidora ha remarcat que «tradicionalment a les Falles es genera un gran volum de residus» i ha reconegut que «tot i que aquestes Falles el volum serà inferior, és important que les cinc comissions que tindran els casals oberts siguen conscients de la importància de reciclar i d’eliminar plàstics».

Per tal d’aconseguir-ho, l’Ajuntament ha repartit a les cinc comissions vaixelles compostables elaborades amb canya de sucre, panís o blat, per tal de substituir els plàstics d’un sol ús. Aquests elements compostables s’han de llançar al contenidor d’orgànic, i, com ha especificat Filo Agut «en menys de 100 dies es degraden, al contrari que els de plàstics, que tarden segles».

Pel que fa als gots de tub, l’Ajuntament s’adherirà a la iniciativa de la majoria de les Falles de fer servir gots reutilitzables i instal·larà aparells rentagots en cada casal.

La campanya està adreçada especialment a les comissions falleres, però també a la ciutadania en general. En aquest sentit, per tal que les persones llancen els residus al contenidor adequat, s’han elaborat uns cartells amb informació que indica a quin contenidor va cada residu.

Directe