Comencen les obres de millora al camí del Roser de Xiva

És una actuació acordada amb el veïnat per a facilitar l’accés de vianants a l’ermita de la patrona

L’Ajuntament de Morella continua amb les diferents actuacions de millora en les poblacions del terme. Aquesta setmana ha començat l’actuació de millora del camí des de Xiva fins al Roser, en la qual es pretén formigonar aquest per a facilitar l’accessibilitat fins a l’ermita de la Mare de Déu del Roser, patrona de la població. Així, es busca millorar la vista del camí i fer-lo més atractiu en el passeig cap al Roser. A més, està previst que es fregue el formigó amb raspall per a millorar l’acabat d’aquest.

Cal recordar que el consistori realitza diverses obres de millora a La Pobleta, Ortells, Herbeset i ara Xiva. Així, ja s’ha millorat l’accés a La Pobleta, així com li seguirà l’actuació a l’antic viver d’Ortells. També es procedirà en les pròximes setmanes a la reconstrucció del mur d’Herbeset que va caure l’any passat a causa de la neu.

La regidora responsable de Xiva, Rocío Querol, ha destacat que “és una actuació per a millorar el camí des de Xiva fins al Roser, un espai molt volgut per les veïnes i veïns, ja que està l’ermita de la seua patrona”.

Rocío Querol és la regidora delegada de Xiva

L’edil ha explicat que “les obres consisteixen en el formigonat d’aquest camí i el treball en els acabats, per a millorar l’accessibilitat fins al Roser”.

El peiró
de Xiva

Ara fa uns mesos es va publicar que el peiró desaparegut de Xiva es troba al Museu Nacional de Ceràmica i Arts Santuaris González Martí a València. En una reunió mantinguda entre l’Ajuntament de Morella, els propietaris de la finca on es trobava originalment aquest peiró, així com veïnes i veïns de Xiva, es va tractar la possibilitat d’instal·lar una rèplica en aquest lloc com s’ha fet amb altres creus similars. Rocío ha comentat que “estudiem la possibilitat de fer una rèplica del peiró i situar-la en el seu lloc original” i ha afegit que “cal parlar amb el museu per a estudiar la creu original, així com plantejar el cost de realitzar una rèplica i buscar el finançament del projecte”.

Directe