Morella aprova les ajudes de la segona convocatòria del Pla Resistir

39 empreses i autònoms rebran estes ajudes i el pagament s’efectuarà el pròxim dimarts

L’1 d’abril va finalitzar el termini per a resoldre la informació de les empreses i persones autònomes que van sol·licitar les ajudes de la segona convocatòria del Pla Resistir a Morella. D’aquesta manera, 39 negocis obtenen aquestes ajudes de 2.000 euros directes i 200 més per cada treballador o treballadora i un total de més de 85.760,71 euros. Aquest dimarts de la setmana que ve s’efectuaran els pagaments aprovats en la Junta de Govern celebrada divendres de manera extraordinària. Cal explicar que l’Ajuntament de Morella ha augmentat la seua aportació perquè totes les empreses presentades en esta nova convocatòria puguen rebre l’aportació.

Les ajudes del Pla Resistir estan impulsades per la Generalitat Valenciana, junt amb la Diputació de Castelló i els ajuntaments. Estes són destinades a les activitats més afectades per les restriccions que provoca la COVID-19. Així, com van destacar l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de Promoció Econòmica, Mari Carmen Escuder, “hem destinat més de 223.000 euros que s’han repartit entre les dues convocatòries per a unes 100 empreses i autònoms de la localitat”. En la primera van participar 60 empreses i va suposar més de 120.000 euros i en la segona n’han sigut 39 i més de 80.000 euros. També cal remarcar que Morella va ser un dels primers municipis a convocar i pagar la primera convocatòria del Pla Resistir i “ara ho hem tornat a fer molt ràpid amb esta segona per a altres sectors també molt afectats per la pandèmia com són el comerç, tèxtil o esport” han explicat. A més, “continuem treballant, com ja hem traslladat al sector empresarial, en altres iniciatives de suport en promoció comercial, tributs i suport econòmic”.

Aquesta segona línia d’ajudes està destinada als codis d’activitats marcats i enfocats en el comerç, del sector tèxtil i esportiu, de menys de 10 persones al seu càrrec. L’Ajuntament de Morella, com ha fet anteriorment amb altres ajudes enfront de la COVID-19, he creat un espai específic on consultar la informació. Així, la web compta amb la informació sobre les ajudes i la documentació que cal aportar per a sol·licitar-les i ara l’aprovació i llistat dels negocis beneficiaris. Aquest es pot consultar a https://www.morella.net/pla-dajudes-a-empreses-per-la-covid-19/.

Directe