S’adjudica l’enderrocament de l’antic restaurant Frexes a la plaça del Morrongo

Els treballs permetran finalitzar la urbanització de la plaça i millorar la imatge de la platja

L’Ajuntament de Benicarló ha adjudicat l’enderrocament de l’antic restaurant Frexes i el condicionament de l’espai com a plaça. L’actuació permetrà finalitzar la urbanització de la zona i millorar la imatge de la platja del Morrongo.

Els treballs s’han adjudicat per 41.498,50 euros a l’empresa Johemara Servicios SL i es duran a terme en un període màxim de dos mesos des de la formalització de l’acta. Abans de començar l’enderrocament, però, l’empresa adjudicatària ha de presentar un projecte per a la retirada de l’amiant de l’edifici, que ha d’aprovar la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació. Per aquest motiu, està previst que les actuacions no comencen fins a passada la Setmana Santa.

El Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat l’agost del 2016 la relació definitiva de béns i drets de necessària ocupació per a completar la urbanització de la zona i destinar l’espai lliure a l’ús previst en el Pla General d’Ordenació Urbana, procedint a l’expropiació forçosa de l’única finca de l’entorn.

Més tard es va iniciar el procediment per a determinar el preu just de la construcció, amb el qual el titular es va mostrar en desacord, per la qual cosa el juliol del 2017 es va traslladar l’expedient al Jurat Provincial d’Expropiació Forçosa, que va fixar un preu superior al proposat inicialment. El passat mes de novembre, l’Ajuntament va realitzar la retenció del crèdit per al pagament de l’expropiació als propietaris, que finalment es va fer efectiu el mes de desembre.

Directe