La Generalitat Valenciana anuncia 200.000 euros pel Port de Peníscola

La inversió anunciada millorarà la il·luminació de la zona portuària

La Generalitat Valenciana anuncia 200.000 euros pel Port de Peníscola

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha mantingut aquest matí una reunió telemàtica amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i la directora general de Ports, María Luisa Martínez. El motiu de la trobada ha sigut l’anunci per part de la Conselleria de la realització d’actuacions d’urgència en el recinte, entre les quals es troba la millora de l’enllumenat, amb una inversió de 206.000€.

Martínez ha aprofitat la convocatòria per a agrair les actuacions impulsades des de la Conselleria i la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes. A més, l’alcalde ha reclamat inversions per part de la Generalitat en millores ja reivindicades pel sector pesquer, com la millora del tancament perimetral, millora de les casetes, millora i renovació del punt verd, renovació de les cobertes i senyalització de la zona de càrrega i descàrrega per a camions.

La Conselleria d’Obres Públiques té previst escometre obres d’emergència també a Borriana, Cullera, Xàbia, Altea, Dénia i Calp. Segons Arcadi España, “des de l’Administració valenciana considerem els ports prioritaris, no sols perquè són una peça clau del desenvolupament econòmic i de l’ocupació, sinó també pel seu component cultural i turístic, així com per la influència i arrelament que tenen en les localitats on se situen”.

En aquest sentit, ha afegit que “estem escometent tota una sèrie d’obres d’emergència necessàries per a reparar els danys causats pels últims temporals que han afectat els ports autonòmics perquè recuperen la total normalitat, però alhora, es continua amb l’impuls a l’accessibilitat i millora dels ports de la Generalitat”.

Com ha destacat el titular d’Obres Públiques, “la Conselleria està treballant per a modernitzar i fer dels ports de la Generalitat un motor econòmic, turístic i social”, i ha valorat la importància de la col·laboració entre totes les administracions per a la consecució d’aquests objectius en benefici de tota la ciutadania”.

Directe