José Martí visita obres de les carreteres de Rossell o la Pobla de Benifassà

Per a "generar riquesa i preservar la seguretat de les persones"

José Martí visita obres de les carreteres de Rossell o la Pobla de Benifassà
Les obres a la CV-100 al terme de Rossell ja han acabat

El president de la Diputació, José Martí, i el diputat de Carreteres, Santi Pérez, han visitat hui les localitats de Rosell, Sant Rafael del Riu i la Pobla de Benifassà amb motiu de les actuacions de millora efectuades en les carreteres provincials CV-100 i CV-105. Unes obres “necessàries” tal com ha apuntat Martí, en manifestar que “les carreteres són essencials per als pobles de l’interior perquè els donen possibilitats en tots els sentits: turístic, comercial, ramader i industrial”. Segons ha dit, aquestes vies de comunicació “són vitals per a generar riquesa i per a preservar la seguretat de les persones que transiten per elles”.

Pel que respecta a la CV-100, Martí i Pérez han realitzat una primera parada en un tram intermedi entre Rossell i Sant Rafael del Riu, en el qual s’ha ampliat l’amplària de la via fins a 6,20 metres. Es tracta d’una actuació efectuada amb càrrec a la partida de manteniment i conservació de carreteres, que tindrà continuïtat de manera progressiva fins a complir l’objectiu que tot el traçat tinga 6.20 metres d’amplària, amb un eix central que el delimite. La previsió és la de continuar els treballs cap a Rossell per a connectar amb una antiga ampliació realitzada anys arrere i fins a l’entrada del nucli urbà de Sant Rafael del Riu. També està previst començar a treballar cap a finals d’any en aquesta mateixa carretera, en el tram que connecta Rossell amb La Sénia, per al qual serà necessari emprendre un procés d’expropiacions i procedir a la licitació de les obres.

José Martí és el president de la Generalitat Valenciana

L’alcalde de Rossell, Evaristo Martí, que ha qualificat de “històrica” la visita de José Martí al municipi, perquè s’efectua amb motiu dels treballs de millora en la CV-100 “històricament reivindicats pels veïns del poble”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que “la nostra economia i el nostre avanç com a poble depén del fet que la carretera es trobe en bon estat perquè tenim turisme, granges, agricultura i una mica d’indústria, que precisen d’una bona comunicació”. A més, ha assenyalat, “són obres molt necessàries per raons de seguretat viària perquè el traçat original és molt estret i es generaven situacions de perill quan es troben dos camions en sentit contrari”. Respecte a la futura actuació en el tram de Rossell a La Sénia, ha explicat que “resulta necessària per ser un tram amb el ferm en mal estat d’ús habitual per a les persones que treballen en la localitat tarragonina i per als alumnes que estudien en el seu institut”.

Després de la seua trobada amb l’alcalde de Rossell, Martí i Pérez s’han desplaçat fins a Sant Rafael del Riu, on han visitat al costat de l’alcalde, José Domingo Giner, el tram de la CV-100 que passa pel seu nucli urbà. Giner també ha agraït l’actuació de la Diputació perquè “millora la seguretat i la connexió entre dos municipis que tenen molt a dir en el nord de la província de Castelló”. En aquest sentit, ha destacat que els usuaris de la via “estan molt contents i amb ganes de visitar les finques d’oliveres centenàries perquè tenen la tranquil·litat que no patiran un accident, a diferència del que ocorria temps arrere”. D’altra banda, l’alcalde ha sol·licitat al president de la Diputació que quan s’escometa l’asfaltat de tota la CV-100 també s’actue en la travessia de la mateixa que discorre dins del terme de Sant Rafael del Riu, per raons de seguretat viària”.

Obres fetes en la cv-105 a l’altura de l’embassament d’Ulldecona

José Martí i Santi Pérez també han visitat les obres realitzades en la CV-105 en el terme de la Pobla de Benifassà, on han sigut rebuts per l’alcalde, David Gil. En un primer moment s’han dirigit al punt quilomètric 5,700 a l’altura del pantà d’Ulldecona, per a comprovar l’estat en el qual han quedat les obres d’ampliació a prop de 6 metres d’amplària. Posteriorment s’han desplaçat al quilòmetre 3 en el qual es continuen desenvolupant aquests treballs de millora. Són actuacions que també s’executen a càrrec de la partides de conservació i manteniment de carreteres.

Visita a les obres que s’estan fent al quilòmetre 3 de la CV-105

Sobre aquest tema, l’alcalde Gil ha mostrat el seu agraïment a la Diputació per escometre aquesta actuació per fases, “que ha començat per les zones més perilloses i que, a poc a poc, es continua en la resta per a guanyar en seguretat per a les persones “.

Directe