La fibra òptica ja és una realitat a Cantavieja

Un objectiu que tenia marcat l'Ajuntament per a assegurar el desenvolupament de la localitat amb un accés digne a Internet

Després d’anys de tràmits, reunions i més gestions, el municipi de Cantavieja ja compta amb el servei de fibra òptica per a tots els veïns que desitgin tenir-la, un objectiu que tenia marcat l’Ajuntament de la localitat per a assegurar el desenvolupament del municipi, garantint un accés digne a Internet per a tots els seus habitants.

L’empresa encarregada de portar la fibra a Cantavieja ha estat Telefónica España, i la instal·lació ha consistit en 162 pals situats entre La Iglesuela i Cantavieja, amb 14 km de cable de fibra per a poder assegurar tot el desplegament. Per a donar servei a tota la població de Cantavieja, han estat necessàries 27 caixes de fibra i 814 unitats immobiliàries. D’aquesta manera, s’ha aconseguit que tots els habitants tinguin un accés millorat a Internet, dotant-los d’una amplada de banda de 1Gb/s.

Poder comptar amb fibra òptica és tot un assoliment per als municipis de l’Espanya Buidada, atès que es tracta d’un servei fonamental per a frenar la despoblació que sofreixen els pobles de l’interior i igualar les oportunitats que presenten les grans urbs.

“Després de més de tres anys de gestions, dotar al poble de Cantavieja de fibra òptica és una de les coses més importants que hem aconseguit” assenyala Ricardo Altabás, alcalde de la localitat. “Des del principi vam tenir molt d’interès a aconseguir una fibra de qualitat, que beneficiés a tots els cantaviejanos i ens permetés avançar quant a connexions” afegeix.

El cost de la instal·lació de la fibra, assumit per l’empresa instal·ladora, ha ascendit a més de 135.000€ i permetrà, a més, optar a serveis de televisió, videoconferència HD o Movistar Fusion, entre altres. Després d’anys de tràmits, l’obstinació que ha posat l’Ajuntament de Cantavieja i Telefónica Espanya a aconseguir aquest servei fonamental per al futur de la localitat s’ha vist realitzat i la fibra òptica és ja una realitat per a Cantavieja.

Directe