Patricia Puerta recopila a Vilafranca i Benassal millores per als serveis socials de l’interior

La vicepresidenta de la Diputació continua escoltant les peticions dels municipis

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, no atura la seua agenda a l’agost i ha continuat hui la ronda de visites als municipis de l’interior provincial per a acostar-se a la realitat territorial i avaluar junt amb els equips de benestar social locals les necessitats dels municipis castellonencs. Amb aquesta premissa ha estat avui dilluns a Vilafranca i a Benassal, dos municipis que rebran conjuntament prop de 15.000 euros «per a reforçar l’atenció i millorar la qualitat dels serveis que des dels ajuntaments i les associacions es presten a la nostra ciutadania».

La primera de les parades ha estat a Vilafranca, on Patricia Puerta ha estat acompanyada per l’alcaldessa Silvia Colom. Junt amb el personal dels serveis socials han visitat la residència i centre de dia d’aquest municipi de muntanya. Dins de l’aposta de la Diputació per l’interior, cal destacar que la població disposa d’un desfibrilador i rebrà de fons provincials 1.000 euros per a la reforma del club de la tercera edat, 515 euros per a la celebració de covivències intergeneracionals i 552 euros per a la realització d’activitats de salut i prevenció. Patricia Puerta ha recalcat també que a Vilafranca li pertoquen 2.486 euros per al servei de mobilitat de persones i que actualment disposa de 10 usuaris de tele-ajuda, «els quals han rebut atenció personalitzada durant tot el confinament».

Més tard, la vicepresidenta s’ha desplaçat fins al Maestrat, més concretament a Benassal, on ha visitat els serveis socials de la localitat junt a l’alcaldessa, Mari Luz Monterde, i els responsables dels serveis socials municipals. Entre els equipaments que ha conegut Puerta cal fer menció al centre de promoció de l’autonomia personal, que rep enguany una assignació de 7.000 euros. A banda, amb les noves línies de subvencions de la Diputació també es finançarà l’adequació de la il·luminació de la llar del jubilat, per un import proper als 700 euros i es desenvoluparan activitats de salut i prevenció, amb una despesa subvencionable de fins a 3.350 euros, i d’envelliment actiu (686 euros). El transport de persones amb finalitat social també comptarà amb el finançament de la Diputació amb un total de 5.000 euros.

Per a Puerta “és necessari trepitjar territori i poder parlar del tu a tu amb les persones per a conéixer realment què necessiten i poder donar la millor solució als seus problemes i demandes”. El dijous continuarà la ruta, aquesta vegada pel Palància, quan està prevista la visita al Toro i Barracas.

Directe